Obecné informace -

3 příspěvků / 0 nových
Poslední
wraithz
Obrázek uživatele wraithz
Offline
Viděn(a): 6 let 3 měsíců zpět
Registrace: 29.7.2014
Obecné informace -

Zdravím všechny majitele :)

Rád bych se na tomto fóru chtěl poptat na nějake informace. Budu moc rád za váš názor. Předem si prosim nechte negativni ohlasy. Děkuji, jde mi o to nejlepší pro budoucího Partáka ;)

 

1) Casem bych si chtěl pořidit stene do domu. Bydlim ve druhém patře, kde je velmi hodne prostoru. 1. Problem spojen s bydlenim me napada jestli nevadi cca 15-20 schodů. Samozřejme mam k dispozici velikanskou zahradu a kousek od domu i 2 rybniky - to se mi bude urcite libit :)

 

2) Az budu vybírat jak velky kladete duraz na psa s PP a na psa bez PP v cem se to muze vymstít? A na co se mam ve finále zamětit, respektove zkotrolovat zuby, pohlavi atd.. 

 

3) Dejme tomu ze mám nové štene. Vsude ctu jine a ruzne informace. Krmení 3 denne zhruba do 8 mesicu a pak 2 denne? Samozřejme budu dbat na kvalitu granuli a na zacatku speciializovane pro stenata.

 

4) predpokladam, ze jako stene bude ze zacatlu hodne spat. Kdy zaciit napriklad s lehkym vycvikem? 

 

Předem děkuji za kladné nazory. Snazim se nacerpat co nejvice informaci aby muj budouci pejsek byl co nejstatnejsi ;)  Dale prosim any jste me neodkazovali na jine fora pripadne na jine dizkuze tad. Zamerne jsem vytvoril lresne to co me zajima :)

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Zdravím,   1) 15 - 20 schodů

Zdravím,

 

1) 15 - 20 schodů nevadí. Ze schodů co nejdéle nosit, dokud bude pejsek nositelný.

2) Pes s PP nese více výhod. Zaměřit se ve finále na nic. Hned na začátek se zaměřit na dědičné nemoci a povahové vlastnosti.

3) 2x denně krmit celý život. Prevence proti torzi žaludku (pokud bude mít ovšem pes predispozice pro torzi, nepomůže ani krmení 2x denně).

4) Štěně hodně nespí. S lehkým "cvičením" začít od prvního dne štěněte v novém domově.

 

Toť moje názory. Hodně štěstí

Lenka, Danny a Kip z Brna

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Dobrý den.    1) Dokud štěně

Dobrý den. SmÄ›ju se

 

1) Dokud štěně unesete, nosila bych jej ze schodů i do schodů, především co nejdéle ze schodů. Na procházky s takovým prckem vícekrát denně po chviličkách.

 

2) Ohledně volby s PP nebo bez PP si přečtěte http://www.muj-labrador.cz/forum/standard-a-chov/stene-s-pp-nebo-bez-pp 

Především bych se zaměřila na to vybrat kvalitní CHS, která neprodukuje velké množství vrhů ročně a nemá mnoho psů a fen. S chovatelem bych se kontaktovala, ikdyž nemá například aktuálně vrh a pobavila bych se s ním o Vašich a jeho očekáváních. 

 

3) Každý krmí štěně individuálně a dle svých časových možností. Někdo krmí zezačátku i čtyřikrát denně, jelikož si mnoho lidí bere prvních 7-14 dní dovolenou. Poté přejedou na 3x denně a zhruba od půl roku nebo i později přejdou na 2x denně. Záleží na tom, jak to Vám a psovi bude vyhovovat. 

S vhodným krmením Vám poradí chovatel.

 

4) S lehkým výcvikem m§žete začít ihned, je to stejně, jako s venčením, xkrát denně po pár minutách bohatě stačí. A především sledovat, co vyhovuje štěněti. Méně je někdy více.