jakou chovní stanici doporucujete?

7 příspěvků / 0 nových
Poslední
netso
Obrázek uživatele netso
Offline
Viděn(a): 6 let 1 měsíc zpět
Registrace: 23.5.2014
jakou chovní stanici doporucujete?

Řadí bychom si pořídili hnědou labradorku s PP. Ovšem PP tolik neznamená jako jsme zjistil díky tomuto fóru, bohudik i bohužel. Nabízí se několik variant:

 

labradors.cz - Bohemia Bras

http://www.zceskomoravskevysociny.estranky.cz

Chovná stanice začínající písmenem "M", bohužel ji nedokáží dohledat.

 

Děkuji za rady kterou stanici vybrat. Klidně Vaše tipy.

 

Díky,

Robert

 

 

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Dovolím si poznamenat, že PP

Dovolím si poznamenat, že PP znamená hodně, psa bez PP vůbec nedoporučuji pořizovat a už vůbec ne čokoládového labradora. Pokud chcete levného psa, zajděte do útulku. Chovatelskou stanici radím vyhledat zde: http://retriver.cz/chovpsi/chs/chs_lr.htm

a nebo přes Facebook, tam najdete všechno SmÄ›ju se

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

netso
Obrázek uživatele netso
Offline
Viděn(a): 6 let 1 měsíc zpět
Registrace: 23.5.2014
Dobrý den,   Psa bez papíru

Dobrý den,

 

Psa bez papíru pořizovat nechci jak vyplývá z mého příspěvku. Zmiňuji se jenom o tom, že PP není žádná jistota a proto bych rád zúžil výběr chvovatelských stanic buď z mnou navrhovaných, nebo také budu vděčný za Váš tip. Na googlu si seznam stanic dokážu najít také, ale seznam o 800 stanicích mi nijak nepomůže.

 

I tak děkuji za Vaši odpověď :)

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Dobrý den.    CHS na "M",

Dobrý den. 

 

CHS na "M", zřejmě myslíte CHS Merlucius. 

Samozřejmě záleží na chovatelské stanici a přístupu ke psům, ale také velmi záleží na konkrétním spojení. 

 

 

netso
Obrázek uživatele netso
Offline
Viděn(a): 6 let 1 měsíc zpět
Registrace: 23.5.2014
Přesně jak píšete Merlucius.

Přesně jak píšete Merlucius. Děkuji.

 

Jediné co se mi tam nelíbilo, že už v 6 týdnech se nabízejí štěnata k odběru. Ale nic proti chovateli, možná má s tím dobrou zkušenost.

 

Co zase musím pochválit jsou webové stránky www.retriever-labradorsky.cz , lepší chovatelské stránky jsem ještě neviděl, většinou je to tragédie.

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Tak váš příspěvěk jsem asi

Tak váš příspěvěk jsem asi špatně pochopila, myslela jsem si, že se teprve rozhodujete, zda je lepší pořídit psa s PP nebo bez PP.

Na uvedené stránky jsem mrkla a vychází mi to na 49 dnů, tedy štěňata mají k odběru v 7 týdnech.

Jinak mně osobně se líbí i tyto stránky chov. stanic:

http://www.himalajskycedr.cz/

http://www.odluzaneckehoparku.cz/

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

netso
Obrázek uživatele netso
Offline
Viděn(a): 6 let 1 měsíc zpět
Registrace: 23.5.2014
Dobrý den všem,   Sice téma

Dobrý den všem,

 

Sice téma je v původním znění neaktuální, jelikož Dante, oficiálně Elwis English Boy of Dashby nám dělá velkou radost už 2 měsíce Palce nahoru.

 

Předpokládám, že podobné dilema při výběru chovatelské stanice mají mnozí a proto bych sem rád napsal své dojmy.

 

Kontaktoval jsem 10-15 chovatelských stanic telefonicky a snažil jsem se na něco vyptat, často na informace které jsem věděl, ale zajímala mně reakce a přístup chovatele. Ve většině případů jsem neměl touhu jít stovky kilometrů, abych se ujistil, že se skutečně jedná o arogantního chovatele, který zájem o Vás a pejska není schopen ani předstírat.  Už jsem začínal být zoufalý a to podstatně více než když hledám a nenacházím dobrého lékaře, truhláře, či jakoukoliv jinou službu, či výrobek kde se často setkám s nezájmem. Tady ale vybíráte parťáka a člena rodiny, ne šatník. Když bůh dá i na 15 let a proto jsem byl vybíravý a nespokojil jsem se s tím, že prostě dobrá chovatelská stanice neexistuje. Nechci se pouštět na tenký led a definovat co je a není dobrá chovatelská stanice z pohledu odborníka, ale jako laik mohu hodnotit taky třeba lékaře a říct o něm jestli je pro mně dobrý, nebo ne. Může být vynikající chirurg, známý v celé Evropě, ale když nemá zájem, selský rozum, nadhled, EQ atd. tak je to pro mně průměrný lékař a nechci s ním mít nic společného.

 

Stejně to vidím i u chovatelských stanic. Uvědomte si, že kupujete člena rodiny, zvířecí dítě které "nikdy" nevyroste :). Potřebuje vychovávat, Váš život začnete organizovat podle potřeb Vašeho pejska, reprezentuje Vás i přístup k životu. Kdybyste si "kupovali dítě" podle čeho byste vybírali?

 

Jako kapitalista chápu, že nezájem ze strany chovatelských stanic pramení z obrovské poptávky a ta je vyšší než nabídka. Snažte se na chovatele udělat upřímný a dobrý dojem, ale vyžadujte to ze strany chovatelské stanice také. Vy chcete koupit a stanice prodat, tak je to snad sakra vzájemný. Když se budete cítit jako žák na studentském oddělení, který přichází slušně a pokorně, ovšem odměnou mu bude arogance, nezájem, či buzerace tak jste narazili na průměrnou chovatelskou stanici a jděte o dům dál. Nespěchejte a ihned zapomeňte, že týden od Vašeho rozhodnutí pořídit si pejska bude běhat s Vámi na zahradě. Stát se to může, ale musíte vědět "o co jde", nebo máte pořádný kus štěstí.

 

Chtěli jsme čokoládovou fenku a máme béžového kluka. Nevybírejte, barvu ani pohlaví, ale dobrou chovatelskou stanici a neprohloupíte, když si tam vyberete i růžového hermafrodita Mrk