IGNORACE

13 příspěvků / 0 nových
Poslední
Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
IGNORACE

Ahoj mam problém....pokaždý když ke mě přijde návštěva a nebo když jsem u našich rodičů tak Debbie 14 měsíců přestane poslouchat,na povel ,, na místo,, nereaguje spíše naopak má ze mě srandu začne na mě štěkat,škrábat mě,kousat do mě.nevím co s tím....když jsme samy poslouchá bez problémů.Nevíte co by tím mohla naznačovat?Nebo mě jen provokuje?

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já bych řekla, že je to jen

Já bych řekla, že je to jen provokace a tak trochu umanutost. Chce ti dát najevo(nebo spíš návštěvě), že ona není tak, která musí poslouchat. Já bych nekompromisně přitvrdila a pokud i když na ní trochu zatlačíš nepřestane kousat a bránit se, tak jí odveď pryč a zpět jí vezmi až se uklidní a znovu řekni povel na místo..pokud se situace opakuje, tak to samé...ale myslím, že úak už na místo půjde, jen jí musíš dát najevo, že ty jsi tam ten, kdo se poslouchá...

Trošku mi to připomíná Triny, ona je taky takový vzpurný blázen..ale třeba tohle samé dělala pánečkovi..u mě si to nedovolí, protože my to máme stanovené jasně, tím, že já jsem ta, kdo s ní cvičí..takže podobné exscesy si vyřešíme během poslušnosti...ale manžel když mu udělala tohle, tak stačilo, aby se zle podíval a povel znovu zopakoval - pes musí pochopit, že si neděláš legraci a že přijdou následky, když se nezačne chovat slušně:o) Ale ona Triny je sice vzpurná, ale přesto posera a cíťa, takže stačí málo:o))

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
to už jsem taky udělala že

to už jsem taky udělala že jsem jí odvedla,ale vždycky přiběhla a začalo to na novo....došlo to i k tomu že jsem jí její kousnutí oplatila a to se naštvala a kousla mě znovu,tak jsem jí kousla taky.asi jsem na ní moc měkká...jako pána má jen mě,jsme se synem samy takže budu muset přitvrdit.To je tak když jsou v baráku dvě ženský HlasitÄ› se smÄ›ju

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Já si myslím, že nemůžeš

Já si myslím, že nemůžeš očekávat, že povel, který zvládá sama v klidu, bude stejně zvládat i za tak obtížné situace, jakou je místnost plná lidí - stejně jako nemůžeš čekat, že dítě, které se naučilo sčítat, bude hned umět i odmocňovat. Takže bych postupně docvičila povely v přítomnosti nejrůznějších rušivých vlivů - namátkou mě napadá hrající rádio, nahrávka psího štěkotu, člověk na chodbě, člověk sedící v klidu v místnosti, pohozený pamlsek, hračka... cokoliv tě napadne, co jí to ztíží. Ale vždycky jen tak, aby ten rušivý vliv nebyl příliš silný - aby ještě zvládala reagovat, a postupně obtížnost stupňovat. Až nejvyšší "level" je poslušnost uprostřed množství lidí nebo psů.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
jasně takže docvičit

jasně takže docvičit povel.vim že od ní nemůžu očekávat zázraky,ale trošku mě znervoznilo to že když jsme venku tak poslechne na slovo ani za psem mi neuteče a i když jí chci odvolat ze hry tak přijde na zavolání.jediný povel aby šla u nohy to jde prostě nějak mimo nás.jakmile dostane vodítko táhne jak kůn.ale doma mezi přáteli mě prostě ne a ne poslouchat.takže cvičit cvičit a cvičit...o ničem niném to vlastně není.ukázat kdo je tady pán.moc děkuju za rady.

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Ono pro každého psa je

Ono pro každého psa je "nejtěžší" něco jiného, pro Debbie evidentně psi nejsou až tak velké lákadlo, místnost plná lidí ji rozptyluje mnohem víc... to musíš vypozorovat sama, které situace jsou pro ni největší problém, a na ty se zaměřit - začít od jednoduchého a postupně zvedat laťku.

Na chůzi u nohy se nám nejlíp osvědčil klikrMrk

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
ano u Debbie jsou to spíš

ano u Debbie jsou to spíš lidi co jí dokáží rozptýlit.Koukala jsem na ten klikr vidím to poprvé a vypadá to jako celkem dobrá věcička.vyzkoušíme za to nic nedáme a třeba to i na ní bude fungovat.SmÄ›ju se

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Podobný problém jsme teď

Podobný problém jsme teď zažili,když přišla kamarádka oblečená v tričku od hárající fenky.To jsme ještě nezažili co naše psisko vyvádělo (příjde běžně do styku s háravkami,proto tomu nerozumím).Jak smyslů zbavený,pokoušel se na ní naskakovat,kvílel,ohluchl - prostě blázen.Museli jsme ho normálně odtáhnout a i doma ty zvuky co vydával....až se zklidnil-asi vysílením,lehl vedle ní a pokňukával.

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Petra: klikr není "jen" ta

Petra: klikr není "jen" ta věcička, ale hlavně způsob (filozofie) výcviku. Víc třeba tady: http://lerl.info/katachyon/view.php?nazevclanku=faqs-clicker&cisloclanku=2010020002 - pokud by tě metoda klikru zaujala a chtěla by ses dozvědět víc (a zvlášť jestli jsi z Prahy nebo okolí), tak se s touhle holčinou přímo spoj, je moc milá, ochotná a výcviku hodně rozumí. Což mi připomíná, že bych jí měla taky napsat, už jsme dlouho se cvičením pořádně nepohnulyHlasitě se směju

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
no tak hárající fena je pro

no tak hárající fena je pro psy velkým lákadlem což zase chápu je to psí pud a ty psy zkrátka blbnou.....efka  já bydlím kousek od mostu takže do prahy to mam dál a vzhledem k tomu že syn je postižený tak zas tolik času nemám ještě když jsem na něj sama.Debbie cvičím kdykoliv to je možné,doma,venku jsme celkem často takže chvíly cvíčo pak hra a zase cvíčo.je učenlivá už když jsem si jí přinesla domu tak jsme začly ale ta chůze u nohy je pro nás obě problém,jak jedu s kočárkem tak se jí špatně chodí vedle nohy a jde spíše vedle kočáru až to přejde v tažení.a když jdu bez kočáru tak jde stále předemnou noo.mrknu na ten odkaz co jsi sem dala pokusím se s tím něco provést...

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Ta chůze není o ničem jiném,

Ta chůze není o ničem jiném, než včas reagovat na napnutí vodítka, aby si pes zvyknul, že jakmile ucítí tlak na krku už jde špatně. A podle toho jak to popisuješ, ona nebude až zase takový blázen s tím taháním, takže si myslím, že to bez problémů za chvíli zvládnete:o) A stím kočárkem, záleží na tom, co ti vyhovuje..mě třeba přijde lepší, když jde pes u kočárku sám, s námi, ale ne u nohy, protože pak může lépe reagovat ..samozřejmě musí být natolik poslušný, že když se zastavíš, zastaví se i on, když odbočuješ reaguje na tvé slovo apd. Holky taky neumí chodit u kočárku u nohy a já to po nich ani nevyžaduji, protože mi to stačí jak jsem psala:o)Samozřejmě žádné tahání.

 

A jen tak mimo, co se týče samců a háravek, chápu v době, kdy je fena v nejlepším cca 2-3 dny, ale jinak to netoleruji. U nás hárání probíhá naprosto v klidu, oba spolu až do poslední chvíle chodí i cvičit a nedělá to vůbec žádný problém..samozřejmě v době svolnosti feny musí být rozdělení, ale jakmile tyto dny pominou, jsou zase spolu a pes si jí nevšímá...nevím čím to je:o) Asi jsem narazila na psa, který není takový blázen, nebo si to nedokážu vysvětlit:o))

Stránky