Čůrání a kakání

170 příspěvků / 0 nových
Poslední
Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Máme doma téměř 10-týdenního

Máme doma téměř 10-týdenního labíka, vím že mu ještě správně nefungují svěrače, ale pro jistotu se chci zeptat. Chodíme s ním každé cca 2-3 hoďky venčit, někdy i častěj - po probuzení, hraní, po jídle, v noci většinou 2x. Kolikrát s ním chodím kolem paneláku i půl hodiny a nechce se mu čůrat ani kakat. Dojdeme domů a za 20min se vyčůrá nebo ještě hůř, udělá bobek doma. Jindy zase udělá obojí venku a třeba za půl hoďky se vyčůrá doma znovu. Děláme něco špatně nebo je to tak normální a i vaše štěnda to v tomto věku dělali podobně?

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Každé štěndo je jiné, u svého

Každé štěndo je jiné, u svého to neznám, nehoda se nám stala snad jen první - druhý týden, ale bratrovo štěndo nebo i od kamarádky hafan tohle dělal taky a nehoda se jim stávala takhle často až do třeba půl roku....navíc oni i dost chlemtali, byli skoro pořád naložený v misce s vodou, takže o to víc pak potřebovali ven. Musíte vydržet, děláte to správně. Venku pěkně chválit a ono to přijde :)

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
My máme 12-týdnu,ale v 10-ti

My máme 12-týdnu,ale v 10-ti týdnech to bylo podobné. Spíše už ale čuchal kolem balkonu nebo dveří, takže se ten moment, kdy chtěl jít ven, dal vystihnout. Pejsek podle mě dá signál. Musíte se jen pořádně dívat. Je taky dobré učit vyměšování na povel. My říkáme "loužička" a "bobeček" :-). Jinak bobána doma jsme neměli hodně dlouho. To už opravu dělá jen venku. Nehoda s čůřáním se občas stane,ale není to tak strašné. Uklidím bez keců a za čůrání venku pochválím a dám půlku piškotku :-).

Doma dopoledne vydrží bez čůrání od 7-15hod. Celou dobu spinká,tak ho ani nebudím,protože se mi to bezvadně hodí,když budu ve škole. Podle mě je váš prcek ještě miminko,každý pejsek je individualní, tak to chce čas a trpělivost. Chápu,že vyměšování doma může být pak už o nervy,ale vydržte a chvalte. Přeji hodně štěstí :-)

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Některá štěnda potřebují

Některá štěnda potřebují větší motivaci na to, aby vykonávala potřebu venku..znám z vlastní zkušenosti:o)) Pak je dobré štěně v takovém případě venku hodně chválit a dávat odměny, které jindy nedostává a které mu moc chutnají..pak si tu loužičku nebo bobek za takovou mňamku rádno schová na ven:o) Doma nehody ignorovat..štěně nejlépe odvést do jiné místnosti( ne aby to bylo jako za trest) a v klidu si uklidit..některá štěnda mají totiž i děsnou sradnu z toho, když klečíte a vytíráte a pak se může stát, že to bude dělat i ,,pro vlastní pobavení" :o))

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Tedy já si neumím představit,

Tedy já si neumím představit, že štěně (12 tydnů) spí od 7hod do 15, to je skoro neuvěřitelné.

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
No tedy taky si nějak neumím

No tedy taky si nějak neumím představit takhle malé štěně, které prospí v kuse osm hodin, to bych se snad i bála jestli není nemocné.... A před tím si třeba v pět, nebo v šest ráno hraje a venčí se, nebo jak? 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Upřímně, já bych se bála i o

Upřímně, já bych se bála i o svého dospělého psa, kdybych byla doma a on spal 8 hodin v kuse ... přijde mi to opravdu divné.

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Vstává kolem 6ráno,ale to si

Vstává kolem 6ráno,ale to si chce ještě hrát v pelíšku. Pak jdeme ven a doma mě ještě pronásleduje jak si vařím kávu a jde si lehnout. Samozřejmě jak kolem něj kamkoliv projdu,tak jde za mnou,ale zase si lehne a jen mě pozoruje. Nespí v kuse 8hod!!! Ale prostě vydrží s potřebou. A to pije ráno dost. Veterinář nám na to neřekl nic.

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Teď si to právě čtu,že jsem

Teď si to právě čtu,že jsem to blbě napsala s tím,že spí celou dobu Jsem smutný, pardon. Tak to právě opravuji,že prostě jen vydrží s potřebou, odpočívá a CHVILKAMA tvrdě spinká. Ještě jednou pardon...

 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Moc vám všem děkuji za rady,

Moc vám všem děkuji za rady, je to super když se může člověk poradit a poptat lidí co už mají zkušenosti a ještě přímo se stejným plemenem. Já jsem v tomto úplný začátečník, protože Luckyho jsme měli od miminka venku a nikdy jsem tím pádem venčení jako takové nemusela řešit. Doma mu vždycky řeknu hlubším hlasem fuj a uklidím to, vyzkouším ho ještě odvést do jiné místnosti. Možná pomůže jak píše Jackey když zkusíme dávat za loužičku nebo bobek venku pamlsky které jindy nedostává. Odměňujeme ho sice venku a chválíme, ale jsou to stejné pamlsky které mu dávám i doma, když přijde třeba na zavolání apod. Nechtěla bych nic zanedbat a taky se přiznám že mě trochu štve když s ním chodím ráno 20min kolem paneláku, nic se mu nechce a za půl hoďky se doma vyčůrá i vykaká. Zvláštní ale je že v noci to vydrží bez problému, jdeme mezi 10-11h večer a pak až kolem 4h ráno. Pak písnu jak pokračujeme, jestli jsme udělali nějaký pokrok, ještě jednou díky!

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Stránky