Arden Grange

24 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
veroniko, mě jen vadí ten

veroniko, mě jen vadí ten přístup. Proti názoru jako takovému nic nemám, ale pokud dotyčná hned jako první větu napíše mýlíš se, tak mě to trochu nadzvedává ze židle, protože v otázce výživy se v podstatě nemýlí nikdo, je to jen o názoru a o tom, co každý upřednostňuje.

Já bohužel ( nebo bohudík ) své znalosti nemám z článků stažených z netu a obávám se, že ani ne netu takové věci dostupné nejsou, protože já čerpám z toho co jsem se naučila v praxi a na základě právě absolvovaných školení apd., ke kterým jsem se dostala díky svému zaměstnání a takové kurzy většinou pro veřejnost přístupné nejsou, jelikož k nim musíš mít medicínské vzdělání. Moc ráda někomu poradím, když o to bude mít zájem, ale na to, abych se tu sáhodlouze rozepisovala a házela odkazy apd. na to vážně nemám čas a ani mě to nebaví.

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
že ani ne netu takové věci

že ani ne netu takové věci dostupné nejsou

takové kurzy většinou pro veřejnost přístupné nejsou

 

tohle je prave ten omyl. Pokud te neco zajima a delas v nejakym oboru, kde potrebujes informace, tak zacnes tim, ze si otevres nejakou databazi, treba peknou web of knowledge (nebo spoustu jinych), najdes si tema, co te zajima, studie, ktery o tom pojednavaly a ctes. Takze pomerne pristupnych informaci je dost a dost, vsechno vedecky studie s citacnima mapama, lze si tam overit skoro vsechno. Treba o eic sem tam na prvni pokus nasla 5 ruznejch studii od ruznejch autoru, coz je docela dost solidnich informaci. Mam takovej dojem, ze efka ma dost informaci odsud, proto sem psala o tom slapnuti vedle. Lepsi zdroje uz asi nejsou.

Dneska uz se sdili vsechno, informace nevyjimaje. Bohudik.

veronika & retrívři v útulcích

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Jackey: opravdu jsem se tě

Jackey: opravdu jsem se tě nechtěla dotknout, ale pokud jako hlavní přednost kukuřice uvedeš, že udržuje stabilní hladinu cukru v krvi, tak jsem na to skutečně nemohla reagovat jinak. Podle všech tabulek glykemického indexu, které jsem kdy viděla, má kukuřice glykemický index kolem 70, tedy na stejné úrovni jako sacharóza (s výjimkou sladké - zeleninové kukuřice, ta je na tom o něco líp). Pokud máš jiné informace, tak prosím uveď aspoň jeden zdroj. Jakýkoliv, třeba i jen jméno školitele. Já jsem schválně prolezla všechny mně dostupné zdroje od našich diabetologických a obezitologických stránek přes podobné stránky v angličtině až po odborné články například v American Journal of Nutrition (bohužel zrovna trčím v práci, tak ti nemůžu vyhledat nic v tištěné - "tradiční" formě). A všechny se v tomto shodují. http://www.ajcn.org/content/76/1/5.full

Je pravda, že mnoho věcí ve výživě je otázkou názoru. Ale konkrétně glykemický index (tedy to, jak moc a rychle po požití dané potraviny kolísá hladina cukru v krvi) mezi ně příliš nepatří. Je to veličina vcelku přesně měřitelná.

A pro tvou informaci: znalosti nemám jen z článků na netu. Veřejně dostupné odkazy tu dávám především proto, aby si každý mohl moje výroky ověřit. Navíc v dnešní době se lidské poznání rozvíjí dramatickou rychlostí a to, co jsem se před lety učila ve škole, už mnohdy není pravda... Naštěstí jsou dnes nejnovější informace více či méně veřejně dostupné po celém světě.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky