Ahoj

6 příspěvků / 0 nových
Poslední
nikulishka
Obrázek uživatele nikulishka
Offline
Viděn(a): 8 let 8 měsíců zpět
Registrace: 14.11.2011
Ahoj
chceme si s rodinou pořídit našeho první štěnatko ale je tady menší problem my ho nechceme mít doma ale v kotci . Samozřejmne v kotci bude zateplena bouda na spaní ale stale mam strach že mu tam bude zima a že bude knučet tak se chci zeptat jestli už od prvního dne koupi muže byt v kotci třeba mu tam dam ohřívací lahev s vodou.a ještě mam jeden problém ja jsem s bratrem děti školou a školkou povine a mamka s tatkou jsou dospělaci prací poviní odejdou třeba v 5 hod rano a 19 hod večer příjdou domu a ja odchazim v 7 hod a přicházím i nekdy v 15 hod. rano bych mu dala granulky s vodou ale mam strach aby to vydržel sam. a poslední problemek my nemame plot a naše sousedka je tak chytra že nam slepice puští na naši zahradu tak mam strach aby ty slepice nenahanel. a uplně naposledy =) na kolik korun vyjde všechny veci na péči o stěně moc vam děkuju
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Ahoj. Napíšu, jak to vidím

Ahoj.

Napíšu, jak to vidím já.

Retrívr je nejraději v lidské společnosti, takže bych ho do kotce, boudy, určitě nedávala. Samozřejmě nemusíš mít pejska přímo v posteli, ale v blízkosti lidské společnosti určitě, čili v domě.

Samozřejmě je důležité, kvůli tvému věku, aby rodiče souhlasili s koupí psa, jelikož to bude nejméně z poloviny "na nich", většina lidí chodí do práce a zkrátka nemohou být přes den se psem, ale po příchodu ze školy nebo z práce by mu měli věnovat většinu svého volného času, ne, že si s ním chvíli pohrajete, vyvenčíte kolem baráku a pak šup na počítač nebo podobně... Pes Ti velmi změní život a pro někoho to může být takové omezení, které není schopen akceptovat.

Počítej s tím, že většina psů Ti bude ty slepice honit, případně jim upravovat množství peří...je to o výchově, výcviku, zkušenostech, přirozené autoritě a důslednosti.

Finanční stránka je velmi různá, někdo dá psovi jen minimum, jiný mu dopřeje cokoli je potřeba a i něco navíc.

 

Nejprve máš kupní cenu, což je u labradora s PP (více o PP a bez PP si přečti zde na webu) kolem 10. 000 cca.

Poté máš očkování, odčervování cca kolem 1500 kč

Granule cca 1500kč za 15 kg (a štěňata toho sní opravdu dost)

Pelíšek cca 1000kč

Vodítko, obojek cca 300kč

Vyčesávadlo, základní lékárnička... cca 500kč

Pamlsky na výcvik - to je individuální, my máme spotřebu velkou

A ty výdaje jsou další a další, to není tak, že by jsi všechno koupila a pak už nikdy nic nepotřebovala ...

 

No a nedejbože, když štěněti něco je, průjem, zvracení nebo něco horšího, to jsou pak další částky v tisících korun, zkrátka není to žádná sranda, pes je finančně náročný koníček.

 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Za mě - nemáte vhodné

Za mě - nemáte vhodné podmínky pro pořízení štěnda. S pořízením počkej, zatím můžeš třeba chodit pomáhat do útulku,navštěvovat nějaký přírodovědný kroužek apod.

Jana a smečka

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Jani, tak nějak jsem to

Jani, tak nějak jsem to myslela KoulĂ­m oÄŤima

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Ahoj, je moc fajn, že se

Ahoj, je moc fajn, že se snažíš zjistit si informace takhle dopředu. Ale souhlasím s předchozími příspěvky, tebou popsané podmínky mi opravdu nepřijdou jako moc vhodné pro štěně - a zvlášť labradora, který opravdu ze všeho nejvíc potřebuje být se svou "smečkou". Navíc pokud se rodiče vrací z práce každý den až po sedmé a bratr je ještě ve školce, musela bys prakticky veškerou péči a výcvik obstarat sama - myslíš, že bys si KAŽDÝ DEN našla nejmíň dvě hodiny času na procházky a výcvik? Pamatuju si, jaká jsem v pubertě byla já - jeden týden mě nadchli koně, druhý týden modely hradů, pak papoušci... co když se ti za nějakou dobu pes omrzí? Pes je závazek na mnoho let, není to hračka, která počká, když na ni zrovna nemáš čas. A to nejdůležitější - myslíš, že ve svém věku máš schopnosti a autoritu, abys poměrně velkého a silného psa zvládla?

 

Napadlo mě, že by ses mohla třeba domluvit s někým ve tvém okolí, kdo psa má, že bys mu ho chodila venčit - a zároveň od něj nasbírala poznatky a zkušenosti.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Bohužel souhlasím s Janou -

Bohužel souhlasím s Janou - pro štěně retrievera nejsou tohle vhodné podmínky. Chápu, jak moc by jsi třeba takové štěně chtěla, také jsem po pejskovi toužila mnoho let, ale odpovědný člověk musí myslet především na to, jak se mu u mne bude žít. Retriever do kotce nepatří, žádná ohřívací láhev to nezachrání, pejsek potřebuje především teplo lidského srdce a štěně dvojnásob. Zkus to jak radí Efka domluvit se s někým z okolí na venčení a s pořízením vlastního pejska počkej, až mu dokážeš zajistit potřebnou péči sama.