Agrese nebo hra?

55 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Na malé procházky klidně

Na malé procházky klidně chodit můžete,nemusíte se omezovat jen na pohyb na zahradě,ale rozumně:o) Třeba 200 m,kolem baráku apd.spíš z toho dělat takové naučné vycházky,kdy poznává,že se chodí na vodítku,neleze se na silnici,za plotem štěkají psi apd. aby se štěně nebálo nějakého ruchu kolem...a cvičit a hrát si můžete na zahradě:o)) A pokud půjdete na procházku,tak vybírat terén bez nějakých nerovností,třeba vyjít na louku apd. jinak bych štěně zaměstnala hodně psychicky,to dá kolikrát víc zabrat než nějaká procházka:o))

Doubravka
Obrázek uživatele Doubravka
Offline
Viděn(a): 10 let 4 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Tak to naše Kira spí jak

Tak to naše Kira spí jak mimino.Dopoledne si dáchne,odpoledne si dáchne někdy dvakrát.Zeptám se ještě na krmení.Krmíme proplan pro štěňata a vážím jí dávky dle věku,jak je uvedeno na balení.Slyšela jsem názor,že se musí štěně takzvaně zajíst a mělo by sníst víc.Nevím jestli to není špatně,dávat jim víc s ohledem na ty klouby.Já to tedy odvažuji a rozdělila jsem tu dávku na dvakrát.Jednu ráno a jednu večer.

Irca

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Dávkování na pytli je

Dávkování na pytli je orientační,mělo by se to přizpůsobit aktivitě,nárokům štěněte apd.ale zatím bych to nechala podle tabulky a uvidíte,kdyby hubnula,tak přidáte a když se bude naopak moc zakulacovat,tak trošku uberete,ale u štěňátka většinou nebývá problém,protože mají rychle spalování a potřebují více energie...jen to krmení dvakrát denně je nedostačující,chtělo by to tak 4x ...štěně má malý žaludek a nejen,že se přejí,ale taky má pak po zbytek dne hlad..takže jako miminko,po malých porcích častěji denně:o) Na dvakrát denně se přechází klidně až v roce:o)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Názor, aby se pes zajedl je

Názor, aby se pes zajedl je naprosto mylný a špatný, naopak pokud budete velkého psa přecpávat, rychle poroste a nabere, což je opět zátěž na klouby, raději méně, než více. A 2x denně je opravdu málo, musí mít velký hlad, krmte 4x denně, pak 3x denně a nakonec 2x denně.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
  Mám se obávat,nebo je to

 

Mám se obávat,nebo je to stále štěněčí hra z které vyroste

.Starší kluk to ještě ukočíruje

 

Samo z ni rozhodne nevyroste. Pro stene to je normalni, takze vy mu musite rict, ze to normalni neni. Jak je vseobecne znamo, deti sou pro stenata jen dalsi stenata, takze si k nim dovoli to samy, jako kdyby si hralo se jinym stenetem. Proto se muze decko snazit jak chce, ale stene ho neposlechne. Od toho tam je clovek, aby steneti rekl, ze tohle je spatne a vymyslel mu nahradni zabavu.

 

jdeme na vycházku(asi 2 km)

 

prochazku bych rozhodne zkratila, nechodila bych na jednu obrovskou, ale na nekolik kratsich. Taky bych steneti do zivota zaradila nejakej radoby vycvik, ten ho taky spolehlive unavi. Ovsem vseho s mirou!

 

rozdělila jsem tu dávku na dvakrát

 

Dvakrat je malo! Ja krmim 4x a nedovedu si predstavit, ze bych ji nechala sezrat najednou 120 gr, coz je pulka DDD. A kdyz si vzpomenu, ze PP dela po namoceni obrovsky granule velikosti mexickyho dolaru, tak si myslim, ze musi byt po krmeni jak sud a pak to pul dne travi. Rozdel to na 4, klidne 5 davek, aby to mnozstvi, co najednou sezere,  bylo co nejmensi.

 

naopak pokud budete velkého psa přecpávat, rychle poroste a nabere, což je opět zátěž na klouby

 

Ne kdyz budu psa precpavat, staci krmit krmenim "pro stenata" nebo jeste lip pro "stenata velkych plemen", s pomerem 29/15.

veronika & retrívři v útulcích

 

Doubravka
Obrázek uživatele Doubravka
Offline
Viděn(a): 10 let 4 měsíců zpět
Registrace: 12.5.2010
Můžete mi doporučit nějakou

Můžete mi doporučit nějakou knižní publikaci,kde najdu rady od a do z pro začínajícího chovatele labradora?Vím,že každé plemeno chce to svoje a ráda bych dala Kyře spokojený domov.Děkuji

Irca

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Základy najdeš v každé knížce

Základy najdeš v každé knížce specializující se na určité plemeno, je  určitě dobré mít nějakou doma. Vesměs obsahují to samé. Ale dle mého názoru nejvíce rad najdeš právě na webu jako je tento, nebo na internetu celkově. Jistě, že některé názory se liší, ale alespoň si z nich můžeš udělat obrázek. Myslím, že osobní zkušenosti s plemenem jsou ty nejvíc užitečné :). Spousta historie zde zmizela, jelikož web měnil admina, ale pokud si nebudeš něčím jistá a nenajdeš to zde, napiš do příslušného tématu ve fóru a ostatní uživatelé rádi pomůžou.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Alibinka
Obrázek uživatele Alibinka
Offline
Viděn(a): 9 let 9 měsíců zpět
Registrace: 9.11.2010
Stále nevíme jak odnaučit
Stále nevíme jak odnaučit nase 9tydenní štěně,aby nás přestalo kousat do rukou a nohou.Vím,že to bere jako hru a ikdyž má dost svých hraček,moc si jich nevšímá a raději si"hraje"s náma
jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Přesměrovat jí právě na ty

Přesměrovat jí právě na ty hračky - důrazně se hlasem proti kousání ohradit,al zároveň do tlamky vrazit povolenou hračku a chválit,jásat,hrát si s ní

Jana a smečka

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
A pořiďte si triko s dlouhým

A pořiďte si triko s dlouhým rukávem :-)) Nebojte, většinou to tak do pátého měsíce přejde:-)))) Je to štěně a tohle je prostě štěněčí způsob hry - přesměrovávat na hračku určitě ano, ale nečekejte, že se to podaří odbourat hned.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky