Nekalé praktiky chovatelů

20 příspěvků / 0 nových
Poslední
Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
veronika napsala:  "...tak

To mi spadla ÄŤelist!veronika napsala:  "...tak musis dlouho slidit kolem a zjistovat kdo, kde, jak, s kym a hlavne za kolik" To mi spadla ÄŤelist!

 

Myslíš jako zjišťovat drby? To není zrovna věrohodný zdroj informací. Jsem smutnĂ˝

Lenka, Danny a Kip z Brna

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
tak musis dlouho slidit kolem

Obrázek  interpunkčního znaménka tak musis dlouho slidit kolem a zjistovat kdo, kde, jak, s kym Obrázek  interpunkčního znaménka

 

Ano, svatá pravda a schválená dlouholetou chovatelkou (ne LR), podotýkám poctivou. V jakékoli komunitě najdeš lidi, kteří mají zákulisní informace a chtějí dobře poradit a tito lidé jsou k nezaplacení. Nemusí na nikoho házet špínu, stačí jen naopak vyzvednou pozitiva těch CHS o kerých vědí, že nešmelí a chovají opravdu s tím nejlepším úmyslem.

A ještě jedno je velice dobré - kontaktovat majitele psů z předchozích vrhů po rodičích (pokud nějaký jsou), i tam může člověk získat cenné informace.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

mmartin
Obrázek uživatele mmartin
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 13.9.2007
Já mám hlavně pocit, že by

Já mám hlavně pocit, že by nebylo ke prospěchu věci, aby tahle diskuse v náhodně příchozím/začátečníkovi/laikovi * nehodící se škrtněte vyvolala dojem, že "ty PP jsou vlastně nanic", protože to tak není... Můžeme zasvěceně polemizovat o jejich vlivu/nevlivu na nemoci a podobně, ale jádrem zůstává, že smysl mají... Už jenom kvůli dohledatelnosti předků/nemocí/genetické informace... T.j. nezaručí mi naprosto zdravého psa, ale bezdůvodné nejsou...

martin + labradorky

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
ten PP je vlastně nanic   tak

ten PP je vlastně nanic

 

tak to vyzni? Podle meho je potreba proste vybirat, i u PP, pac lide sou ruzne.

 

A PP ma naopak hodnotu obrovskou, uz jen diky predkum v nem uvedenym. Az se zas vynori naky novy treba EIC, tak se clovek mrkne na predky a vi. Me se kuprikladu stalo, ze moji bezpapirovy carusce nasli osklivou genetickou nemoc s uplne dominantni dedicnosti a i kdyz by me sakra zajimalo, kdo to sem pritahl, tak bez PP je to naprosto vylouceny se k vysledku nejak dohrabat. Takze ne, PP neni rozhodne na nic, ale musi se vybirat chovatel, nekteri bohuzel smeli a pro korunu jsou schopni delat fakt divny veci.

veronika & retrívři v útulcích

 

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Jsme tu na diskusním fóru,

Jsme tu na diskusním fóru, proto se tu snažím tu výměnu a obhajobu názorů rozvinout, aby to debata opravdu byla (původně v tématu: Štěně s PP a BEZ PP). Právě proto, aby ten náhodně příchozí/začátečník/laik našel ty správné argumenty, na základě kterých si může utvořit svůj vlastní názor. Aby po přečtení byl opravdu přesvědčen, že jedině s PP. Když 20 lidí napíše svůj názor, ale nedokáže ho odůvodnit, tak to působí jen jako "sekta", do které nemusí chtít patřit. 

 

Pro pořádek můj názor: Jedině s PP nebo útulek. 

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Někteří chovatelé taky

Někteří chovatelé taky poskytují chovatelský servis. Pokud mají zkušenosti a jsou ochotni je předat, ať už osobně nebo třeba jen po mejlu (je-li majitel z druhého konce republiky), je to pro majitele prvního pejska výborná příležitost se něco dozvědět a přiučit.. I to je o PP.

markosta
Obrázek uživatele markosta
Offline
Viděn(a): 7 let 3 měsíců zpět
Registrace: 31.10.2008
Pro mě pes s PP byl spíš

Pro mě pes s PP byl spíš zárukou toho, že mi vyroste labrador. Hrozně moc se mi labradoři líbili a líbí....jenže, když jsem se pak koukala okolo sebe, tak přes 90% těch bezpapírových vyrostla do zvláštních ras a podob (fakt se mi nelíbili) a takového labíka jsem nechtěla....chtěla jsem OPRAVDICKÝHO  Mates

Markosta a hafani (Bolla, Ammy, Lucka, Shirley a Gaya)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Hlavní je, že mezi chovateli

Hlavní je, že mezi chovateli psů s PP se opravdu dají najít takoví, kterým jde o zdraví, povahu a kvalitu chovu, a ne o výdělek. Chce to jenom trošku hledat... Já mám vybrané štěndo, jehož mamina je otestovaná na všechny dědičné choroby, které se dnes u labradorů testují, a jeli krýt až na holandskou hranici právě kvůli zdraví a genetické nepříbuznosti. Což u bezpapíráků nehrozí - tam se nakryje cokoliv čímkoliv, pokud to aspoň trochu vypadá jako labrador, bez ohledu na možnou příbuznost a dědičné choroby. Hlavně že je ten sousedův pejsek hezkej...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Tak já mám doma psa bez PP,

Tak já mám doma psa bez PP, zatím mám to velké štěstí, že je Smokie zdravá (vše ještě může být jinak) a co se vzhledu týká, tak i vypadá jako labrador. I přes to všechno lobuju za psiska s PP.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

Stránky