První pejsek - rada

9 příspěvků / 0 nových
Poslední
Mergi
Obrázek uživatele Mergi
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 8.3.2013
První pejsek - rada

Dobrý den,rád bych zeptal na pár věcí ohledně labradora. Po delší úvaze jsme se rozhodli společně s rodiči, že si pořídíme pejska(prvního vůbec pro naši rodinu) a rozhodujeme se mezi labradorem a zlatým retrívrem. Spíše by jsme chtěli labradora(černého), kvůli srsti a také vzhledu, ale dočetli jsme se, že rádi plavou a zde je náš problém. Máme bazén zapuštěný v zemi, ale zevnitř je pouze plachta a leze se do něj přes schůdky, proto se obáváme, že by tam pejsek mohl spadnout a poškodit bazén, nebo ještě hůř ublížit sám sobě. Rád bych se tedy zeptal, jestli existují nějaká řešení jak tomu to problému předejít. Po případě nějaké další rady, které by nám i pejskovi mohli pomoc, aby se u nás cítil v bezpečí, ať už doma nebo na zahradě. 
Děkuji za odpověď.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Ze začátku s ním určitě musí

Ze začátku s ním určitě musí na té zahradě někdo být, aby se právě předešlo tomu, že tam nedopatřením spadne a ublíží si a nebo hůř. A časem se dá velmi dobře naučit, aby uměl vylézat po schůdcích sám a nebo si nechal pomoct vámi. Mimochodem, v naší chovatelské stanici máme ještě volné holčičky i kluky černé barvy a moc milých povah :-) Více info na www.ulookgood.cz

Mergi
Obrázek uživatele Mergi
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 8.3.2013
Děkuji za odpověď. Mluvil

Děkuji za odpověď. Mluvil jsem s rodiči a stále se obávají toho, že by se pejskovi mohlo něco stát, když by zrovna nebyl nikdo doma. Bohužel, v našem případě ohrazení bazénu by bylo docela komplikované, vzhledem k poleze, tak bych se rád zeptal. Jaký je váš názor na elektronický ohradník? Narazil jsem na toto řešení na internetu a zdá se mě jako realizovatelné, ale bojím se toho, aby to pejska příliš nebolelo, nebo aby z toho potom neměl nějaké další problémy, ať už fyzické, nebo psychické. Myslíte, že by stačil výběh pro pejska, kde by byl v době naší nepřítomnosti ?   

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
A nebylo by lepší udělat

A nebylo by lepší udělat psovi výběh z obyč. pletiva?

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
My ideme tiez robit bazen,

My ideme tiez robit bazen, asi tak do dvoch mesiacov. Hafan bude mat uz 4 roky, a takisto to budem zo zaciatku strazit, keby nahodou... Ja sa skor obavam, ze filter v nasom bazene dostane paradne zabrat:-)  nam sa uz zacala kupacia sezona. Pri stenati ale budete musiet davat pozor aj na ine ako bazen. 

Mergi
Obrázek uživatele Mergi
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 8.3.2013
Asi by to bylo nejlepší, ale

Asi by to bylo nejlepší, ale problém u nás je ten, že výběh by nejspíše byl za bazénem. Tedy v nejvíce rizikovém místě pro psa.

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Tak snad lze ten výběh udělat

Tak snad lze ten výběh udělat tak, aby bazén nebyl v jeho prostředku, ne?

Mergi
Obrázek uživatele Mergi
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 8.3.2013
Nejde o to, že by měl ve

Nejde o to, že by měl ve výběhu bazén, ale že by to bylo hned vedle něho. Nicméně, podařilo se nám celkem vyřešit tento problém. Pejsek by měl mít budou a volný výběh v přední částí zahrady, které je ohraničena  barákem a pouze po stranách je příjezdová cesta, na kterou nebudou mít přístup. Z druhé strany je pouze 2 metrová mezera, mezi plotem a barákem. Jediný problém je, že cca polovina výběhu je směrem k silnici . Žijeme na vesnici, kde není moc provoz, jelikož naším směrem nikdo moc nejezdí a tato cesta je ještě k tomu vedlejší. Myslíte, že je to přijatelné ? Četl jsem, že by psi neměli mít výběh u silnice.

marek
Obrázek uživatele marek
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2012
jak ho u máš u silnice, tak

jak ho u máš u silnice, tak si ho někdo může vytipovat a ukradnout, já takhle přišel o prvního labradora, pár hodin večer byl venku, přišli jsme a byl pryč...