Prosba o pomoc nebo radu

15 příspěvků / 0 nových
Poslední
Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
Prosba o pomoc nebo radu

Zdravím všechny, mám prosbu nevíte o někom kdo by daroval štěňátko nebo i staršího boloňského psíka? Moje kamarádka má dcerku co se bojí pejsků a ráda by jí pořídila do bytu malé plemeno velmi hodného pejska a společnými silami jsme vybrali boloňského psíka, ale je bez práce a nemá peníze na pořízení :( Strach její dcerky je až neúměrný a psycholožka jí poradila pořídit pejska domů, aby se přestala bát. Zkoušela jsem jí doporučit labíka, protože to jsou zlatíčka, ale velkého pejska nechce - nezvládla by ho uživit.

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
http://www.cz-pes.cz/inzerat-

http://www.cz-pes.cz/inzerat-70963-q-Daruji-psika

Ale upřímně říkám, že bát se psů a doslova mi rodiče "vnutit" psa, tak mám z toho snad ještě horší psychické trauma než normálně. Šla bych na to asi přes canisterapeutické psy, postupně holčičku seznamovala. Zvlášť, pokud na tom nejsou finančně dobře. Od přátel vím, že péče o malého psa je snad horší, než o velkého. Tohle mi přijde trochu na hlavu postavené. Styl šup, tady máš psa a starej se-nikoho nezajímá, že se psů bojíš. Ale to je můj názor...

 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Souhlasím s Boo, mně se to

Souhlasím s Boo, mně se to taky vůbec nezdá jako dobrý nápad. Trochu jako učit člověka strachu z vody tím, že ho do té vody hodíte. Nebo odnaučovat fobii z pavouků tím, že si necháte po bytě volně pobíhat tarantuli, nikdy nebudete vědět, odkud na vás "vybafne"... A další problém je darovací pes - může mít za sebou špatné zkušenosti a třeba může dítě i bez varování kousnout. Lidi se většinou nezbavují malých psů, pokud jsou hodní a bezproblémoví.

 

Spíš bych brala dcerku ke psům (tedy vždycky k jednomu psu, víc psů najednou by na ni bylo asi moc), kteří se s ní nebudou chtít nijak kontaktovat, budou se držet opodál, v takové vzdálenosti, kde to dcerka ještě zvládá. Klidně může dítě stát na jednom konci louky a pes si s pánem hrát na druhém. Až se dítě osmělí, může třeba házet psu míček nebo pamlsky, prostě komunikovat s ním na dálku, bez fyzického kontaktu.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
Díky za tip, predam :) Jj je

Díky za tip, predam :) Jj je to těžké, malá se tak nějak boji všech zvirat i rybiček v akváriu :( to z tou canisterapii je dobrý nápad, zkusím najít jestli ji někdo děla i tady u Treboně.

Mája a Šavi :)

Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
Jj Elfko to už jsme zkusili u

Jj Elfko to už jsme zkusili u nás naši pejsani seděli u me a malá jim hazela pamlsky a zdalo se, ze se ji to líbí:) no naši hafani vůbec nebyli proti. Pak jsme zkusili Maju pustit, aby si sedla před ni a malá dokud Maja seděla tak byla v klidu. Je moc milá holcicka a rada bych jim nějak pomohla. Bude ji 9 a když jde po chodníku do skoly a proti ni člověk se psem je schopna i skočit pod auto, jak se boji :(

Mája a Šavi :)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Pokud se bojí i rybiček, tak

Pokud se bojí i rybiček, tak tím spíš bych rozhodně nepořizovala psa!

Co třeba morče? Je malé, neagresivní, mazlivé a nevyžaduje zdaleka takovou péči a finanční náklady, jako pes.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Ale jinak si nejsem jistá,

Ale jinak si nejsem jistá, jestli pořízení zvířete dokáže odbourat strach z cizích potkaných psů. Spíš bych řekla, že si snad možná zvykne na to svoje zvíře (ať už by to byl ten pes, nebo morče či cokoliv jiného), ale na strach z cizích psů to nebude mít velký vliv.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Pro holčičku doporučuji

Pro holčičku doporučuji králíčka. Moje neteř se taky bála všeho, co nebylo za sklem. Ale zvykali jsme ji postupně, brali jsme jí na fauna trhy, do zverimexů, pak jsem si vlastně pořídila činčilu a už to bylo. Teď má už druhého králíčka a super. Pes je pro ní pořád výzva. Pamlsky, házet aporty, nebo vést na vodítku jo, ale nedej bože, když se Boo chce jít pomazlit. Proto víme, že se na ní musí postupně. A hlavně až někdy přehnané reakce nekomentujeme. Někdy je to hlavně o pozornosti, s čímž v jejím věku i počítáme.

Zvlášť tedy, pokud chce kamarádka pořídit psa-popř. psa z inzerátu, ať si uvědomí, že se nebude jednat už jen o holčičku. Berou za sebe zodpovědnost za toho pejska. Ten už přijde o domov, bude se muset vyrovnat se získáním nových pánů. A pak co...Malá strach nepřekoná, bude to neúnosné a pro pejska se bude zase hledat nový domov?! Byla bych s tím hodně opatrná.  

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Teda podle mě je to pořádná

Teda podle mě je to pořádná blbost, ač doporučená jakousi psycholožkou, přebíjet strach ze psů tím, že si pořídím psa vlastního. To snad ta ženská nebyla při smyslech... Já mám třeba panickou hrůzu až fobii z pavouků a nedovedu si představit, že bych ho záměrně měla doma. To bych se zcela vážně zbláznila hrůzou nebo by mě ranilo. Jak si pamatuju z dětství, mí rodiče, hlavně matka se snažila mě strachu odnaučit a záměrně ho třeba nechala na zdi nebo na stropě, a nikomu nepřeju ten pocit, co jsem měla, včetně nenávisti, že mě někdo, kdo by mě měl mít rád, nechává takhle příšerně trápit...

Určitě se nedá dobře srovnat osminohá příšera se psem, ale ten strach musí být podobný. Volila bych nenásilné a velice opatrné setkávání s nějakým dobře vychovaným klidným psem, zvyklým a majícím rád děti, ze začátku jen na dálku, každý v jednom rohu místnosti, aby holčička měla šanci pejska poznat, seznámit se s jeho chováním apod. Nehledě na to, že pokud by si do tohohle strachu pořídili psa, tak z něj bude neurotik a mohlo by to dopadnout hodně špatně.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Pokud pominu duvod porizeni,

Pokud pominu duvod porizeni, nestacilo by misto bisona obycejny stene z utulku? Ted jich tam je spousta a spousta, uplne malickych, takze by tam nemely byt nejaky spatny zkusenosti z minulosti.  Stalo by par stovek a sluzbu by udelalo tu samou.

Utulkac z Jimlina:

 

 

nebo treba moznost darovani- vzit si uz starsi zvire od nekoho, treba tohle je zajimavy:

Daruji do dobrých rukou malého pejska, 3letého, ze zdravotních důvodů. Jedná se o křížence s jorkšírem. Velmi spěchá - přidáme krmivo, pelíšek, obojek, vodítko. Možné i dočasné hlídání, cca 6měsíců, za krmivo, případně rozumnou finanční odměnu. Osobně přivezeme do přijatelné vzdálenosti.

 

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
Díky všem za rady, ale

Díky všem za rady, ale králíček nedopadne ona má kamarádka ale rgii na srst králíků. Ale zkouším najít tu canisterapii tady někde v okolí a zatím budou chodit k nám s piškotama :D oni ti mí 4,5 měsíční jsou janci, ale už jakž takž poslechnou, hlavně Mája. 

Mája a Šavi :)

Stránky