Pohyb a procházky

40 příspěvků / 0 nových
Poslední
wendy
Obrázek uživatele wendy
Offline
Viděn(a): 8 let 2 týdny zpět
Registrace: 1.7.2011
Tak s tím máme taky problém

Tak s tím máme taky problém :-) naštěstí lidské *** ho nikdy nezajímaly, ale někde na poli v lese nebo louce nám jedl zaječí bobky a srnčí..naštěstí se to něják sám odnaučil i zdechlin už si přestal všímat, horší je to v létě když se jdem projít někam do polí ať se pořádně proběhá a tam našel třeba nohu od srnky(asi důsledek kombainu)tak k tomu čuchal jak urvaný, ale s tím jídlem to je hrůza, někdy fakt nechápu kde se tam některé kusy jídla berou.. ale už jsme se rozhodli, že mu koupíme košík a na sídlištích a v parku bude chodit s ním, protože se to fakt uhlídat nedá a nerada bych aby se nám otrávil. Válet se naštěstí v ničem neválí tak hlídáme jen to jídlo.

Marley a já
Obrázek uživatele Marley a já
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 4.2.2012
Alohai....to je právě to,když

Alohai....to je právě to,když něco Marley najde tak do dá tlamy a já na ní zařvu,tak buď se ke mne šourá pomalu a rychle žvýká a nebo to vyplyvne a kouká jak když se jí zhroutil svět :) Lidi jsou s prominutím prasata.Nedávno jsem šla na večer jen kolem baráku a Marley našla kus"něčeho" pro co by nechala a zbít.Neposlechla,utíkala přede mnou dokud to nesežrala.Pak teda přišla a teď je otázka.Dát jí přes tlamu a důrazným hlasem jí vynadat a nebo jí pochválit,že ke "vůbec" přišla.Navíc čím jí potrestat,jedině nosit noviny.Jenou jsem se tak vytočila,že i když vím,že se to nemá....našla v lese lebku z nějaké mršiny a já jí čapla,vytáhla z tlamy(jasně,že né vše)a rukou jí přes tu tlamu zmátila.Koukala jak puchejř,ale v tu chvílí jsem byla úplně nepříčetná :) Jinak je to moje zlatíčko,je strašně hodná.Doma nevím,že jí mám.Je mazlivá,tulivá.

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
A tím sbíráním všeho možného

A tím sbíráním všeho možného na ulici máme taky pořád problém, už teda nebere všechno jako ještě před pár týdny, ale pořád bere co nemá. Někdy to na povel fuj pustí, když jo dostane pamlsek a když ne tak mu to z té pusy prostě vytáhnu, pokud se mně podaří mu ji otevřít :-) (v případě že je na vodítku). Jak je na volno tak si s tím většinou uteče. Takže pokrok opravdu malý, ale jsem ráda že aspoň na tom sídlišti kde je toho nejvíc to většinou vyplivne. Ale na polích se bojím aby nesnědl něco otráveného.

 

Jinak mně třeba není jasné jak to mám dělat když mám Akima na volno (na poli, louce apod). Zhruba do 5 měsíců jsme měli perfektní přivolání, to přišel vždycky, ikdyž viděl psa a nebo cokoliv jiného. Takže základ snad máme dobrý. Bylo mně jasné že v pubertě se to o dost zhorší, což taky nastalo a teď když uvidí psa tak se za ním okamžitě rozběhne a nevidí, neslyší. Někdy jenom pobíhá kolem něho, jindy skáče a otravuje i cizí lidi. Snažím se vidět psy i lidi první a zavolat ho ještě předtím než si jich všimne on, ale kolikrát se pes vyřítí někde z křoví, za zatáčkou apod. A když Akim zrovna běží třeba 20-30m přede mnou tak ho vidí samozřejmě první. To se zastaví, zírá na něho, já na něho zavolám (ikdyž to už je asi pozdě) a on se stejně rozběhne za ním. Nevím jak to mám řešit. Vodit ho 2 roky na stopovačce než se naučí poslouchat ve všech situacích nechci, to by se neproběhnul vůbec.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Renčatka
Obrázek uživatele Renčatka
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 24.11.2010
Mě trápí trochu jiný

Mě trápí trochu jiný problém,když je Nelly na volno a vidí jinýho psa,tak si ho třeba ani moc nevšímá,ale když je na vodítku a potkáme někoho se psem bud na vodítku nebo na volno,tak se může zbláznit...

Renča:Nelly(15.7.2009)

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
U nás je to i na volno i na

U nás je to i na volno i na vodítku...Neposlechne na nic, chce si prostě pohrát. Na cvičáku je to to stejné. Proto jsme se s výcvikářem dohodli vyzkoušet, že když uvidím pejska, dám tomu svému povel "k noze." Takže výsledkem je,že si pejska všimne až po sežrání pamlsku a to už jsme většinou na krok od sebe. Pomazlí a počuchá se bez zbytečného cirkusu a vysmekáváním se z ohlávky. 

Ovšem to je moje zkušenost. Někdy jsem už byla natolik zoufalá,že než aby byl rozruch po celé ulici,šla jsem jinudy než pejskaři,které jsem viděla. Takhle to cvičíme asi měsíc a už dneska je vidět,že když sám vidí pejska,podívá se na mě a jde hned vedle nohy. 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Snajby
Obrázek uživatele Snajby
Offline
Viděn(a): 7 let 9 měsíců zpět
Registrace: 29.12.2012
Ahoj, jsme z Prahy a venčíme

Ahoj, jsme z Prahy a venčíme něco málo přes 2 roky starého labradora:

- ráno tak 20min,

- po práci odpol. podle nálady hodinku, někdy 40 min.

- a potom večer už jen na cca 10-15 min kolem bloku.

 

Myslíte, že je to na pejska málo? O víkendu do tohoto režimu zařadíme delší prochajdu, ale spíše je to takové dovádění aportování a příjde mi, že mu hodinka úplně stačí... Když jsem ho - v dobré víře - vzala na chalupu a nechala půl dne venku pobíhat po zahradě, nemohl se další den hnout, protože mu nastydly kyčle Jsem smutnĂ˝ Tak už se toho trochu bojím... No a jinak v létě jsou to potom delší výlety, koupání atd. Ale takhle v zimě je to omezené, snad tím netrpí...? Ale nezdá se mi.

 

Jinak nějaké tipy, kam nejčastěji chodíte venčit po Praze? Díky Mrk

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Snajby: Aby měl dvouletý pes

Snajby:

Aby měl dvouletý pes po půldenním pobíhání po zahradě druhý den problém s pohybem, to podle mě není rozhodně normální. Byli jste u ortopeda, máte udělané rentgeny kyčlí? Tam bych zamířila jako první. A podle toho, co zjistíte, bude asi potřeba přizpůsobit i ty procházky, hlavně co do druhu aktivit.

Jinak my chodíme zpravidla na delší prochajdy, hodinka je u nás takové "povinné minimum", když není moc času. Například včera i dneska to byly asi dvě a půl hodinky plné cvičení, aportování míčků, učení blbinek a dneska i divokých hrátek s potkanými psy, a kromě toho ještě doma trošku cvičení blbinek s klikrem. Bydlíme na Praze 10, takže chodíme nejvíc do Hostivařského lesoparku, občas do Milíčáku nebo Kunratického lesa, moc pěkná procházka je z Dubče po naučné stezce do uhříněveské obory, nebo z Petrovic údolím Botiče taky do Uhříněvsi. A když je víc času, tak sedneme do auta nebo na vlak a zajedeme kousek za Říčany, tam jsou nádherné bukové lesy.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Snajby
Obrázek uživatele Snajby
Offline
Viděn(a): 7 let 9 měsíců zpět
Registrace: 29.12.2012
Moc díky za odpověď.   On je

Moc díky za odpověď.

 

On je pejsek nemocný celkově, má autoimunitní nemoc. To jsem možná měla připsat hned... Tak je to vše takové trošku složitější. U veta býváme často, i o kyčlích víme, bere nějakou kloubní výživu. Plus mi i doktor říkal, že většinou pes "byťák", co je v týdnu většinu času v teple, v bytě, tak pak o víkendu je to pro něj "šok" a nemusí to dopadnout nejlíp... Tak se poslední dobou řídím hlavně tím, v jaké je psisko náladě a jestli pro tu hračku běží nadšeně nebo spíš jen tak aby se neřeklo... Bohužel s kyčlemi bude mít do budoucna také problémy, dle veterináře :/

 

Jinak moc díky za tipy na venčení. Jsme taky P-10! Určitě ho tam vytáhnu. V hostivařském parku jsme náhodou včera byli poprvé (bydlíme na desítce zatím krátce) a super. Jen teda docela dost lidí... Ale to bude v Pze asi všude. Jen už se těším, až bude tepleji a nebudu se muset starat o to, aby mi náhodou zase nenastydl :(

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Jaj, chudák To mě moc mrzí,

Jaj, chudákJsem smutný To mě moc mrzí, že máte takové problémy...

 

Tak to je jasné, že u nemocného psa je potřeba brát v úvahu, jak mu je, a podle toho dávkovat aktivitu. Takže si vůbec nelam hlavu, že nelítáte venku X hodin v kuse. Mimochodem k těm kyčlím - bavila jsem se s jednou holkou, co má německýho ovčáka s těžkou dysplázkou, na zimu mu oblíká kombinézu, právě kvůli tomu prochladnutí. Prý mu to hodně pomáhá. I když teda vypadá děsně srandovně - velkej chlupatej černej ovčoun, od pohledu typickej "zlej hlídací pes", a v oblečku s nohavičkama jak jorkšírHlasitě se směju

 

Jinak v té Hostivaři je to jak kdy - o víkendu při pěkném počasí je tam narváno, v týdnu dopoledne tam moc lidí nebývá, zvlášť když je hnusně. A když chci vyloženě vypadnout mimo lidstvo, tak sjedu ty dvě zastávky do Dubče nebo zastávku vlakem do Uhříněvsi, tam nechodí skoro nikdo. Mohly bychom někdy společně povenčitMrk Napíšu ti kontakt do soukromé zprávy.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Stránky