Obojky a vodítka

125 příspěvků / 0 nových
Poslední
Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Souhlasím s Janou - naproti

Souhlasím s Janou - naproti tomu moxon je jedním z řešení jak odnaučit psa tahat, pokud se umí správně používat  - na odnaučování tahání je vhodný moxon bez dorazu - najdeš ZDE

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Danny
Obrázek uživatele Danny
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 11.6.2009
Jj můžu jen potvrdit co píše

Jj můžu jen potvrdit co píše Zuzka s moxonem, když člověk ví jak ho používat, jde pes krásně u nohy a vůbec netáhne To se zapije

Aylin
Obrázek uživatele Aylin
Offline
Viděn(a): 4 roky 3 měsíců zpět
Registrace: 11.11.2010
přiznávám, nevím, co moxom

přiznávám, nevím, co moxom je, nebo asi spíš, jak se používá. poradíte někdo?

Aylí jde občas krásně u nohy (na vodítku), že o ni skoro "ani nevim", ale jindy má tendenci táhnout. pak se jí pomocí vodítka snažím stáhnout k noze nebo zastavím a musí přijít zpět k noze. ale to pak moc daleko nedojdeme a navíc mám pocit, že to ani moc nepomáhá Nejsem si jist. větší problém pak je, jakmile jde kolem někdo se psem, pořád má tendenci jít za ním, i když má povel , tak že nesmíš, fuj je to... a upozornění k noze jdeme. některých psů si moc nevšímá, ale pokud se jí nějaký líbí, nebo potkáme známého psa, je "zle". přiznávám, že  občas mám i problém ji utáhnout Jsem smutný.. chodili jsme do psí školky, ale tam mi jen řekli, že to chce trpělivost, že si zvykne..

někde dělám něco špatně, ale nevím kde..

Jana a Aylin

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
pořád má tendenci jít za

pořád má tendenci jít za ním

ale pokud se jí nějaký líbí, nebo potkáme známého psa, je "zle". přiznávám, že  občas mám i problém ji utáhnout

 

zkus ji lehce uposlusnit, povel k noze, nebo koukaci povel, kdy ma koukat jen na tebe. Nebo se obratit a odchazet, casem pochopi, ze tak se k cili nedostane. Nebo taky je dobra "struna" aneb voditko z mozku, ktery sice muze byt dost brutalni, ale to vsechny pomucky. A na tom te rozhodne nikam neodtahne.

A at si vyberes jakoukoliv moznost, nejdulezitejsi je duslednost, bez ni to bude delat furt.

 

veronika & retrívři v útulcích

 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já bych být tebou v případě,

Já bych být tebou v případě, že někdo prochází kolem se psem nešla dál, to je pro ní mnohem těžší se soustředit na tebe a ona je pokud vím, ještě dost mladá. Zkusila bych spíš jakmile někoho uvidíš, zastavit, posadit si jí naproti tobě a nebo k noze podle toho, co vám bude více vyhovovat a fixovala na sebe a tím učila, že má být v klidu a čekat, než projdou. Pak až budou dost daleko, tak se rozejděte v klidu a samozřejmě s pochvalou, jak to hezky zvládla:o) Časem tohle opravdu přejde, pokud budeš důsledná a nedovolíš jí to vodítko napínat...chce to vždy jakmile začne táhnout, usměrnit si jí, klidně jí na chvíli posadit, aby se vyrušilo to, co jí tak zaujalo a pak se zase rozejít. Ono opravdu za začátku moc daleko neujdete, ale chce to vytrvat a tohle období zvládnout, pak s tím už nebudeš mít nikdy v budoucnu problém a to přece stojí za to:o) Navíc ona se v téhle době nedokáže tak dlouho soustředit na to, aby šla opravdu u nohy, takže bych volila spíš variantu, že jí občas řekneš k noze, aby jste si to procvičili, ale po většinu cesty bych jí nechávala volné vodítko tak, aby si mohla jít jak chce, samozřejmě s tím, že vodítko ani takhle nebude napínat a nebude tě nikam tahat

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Svítící obojky - Jaké máte

Svítící obojky - Jaké máte zkušenosti, vyplatí se? Cool

Teruška, Lukáš & smečka

 

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Můžu se zeptat kolik je Aylí

Můžu se zeptat kolik je Aylí měsíců? My totiž máme stejný problém, Akimovi bylo sice včera teprve 5 měsíců, ale ráda bych to tahání zarazila včas. Navíc někdy mám problém ho odtáhnout i teď když má něco málo přes 18kg. Si to nedokážu představit že to co dělá občas teď udělá při 30kg, to za ním povlaju kde bude on chtít. My máme taky problém se skákáním na lidi, hodně jsem o tom přečetla, ale stejně se mně nedaří s tím skoncovat. Na mě skáče málokdy, nejvíc na sousedy, cizí lidí apod. Třeba jenom před panelákem při venčení - on jak si chce pořád hrát tak by po každém skákal a divočil, tak ho to chci odnaučit. Posadím si ho k noze, řeknu mu zůstaň, on napjatě sedí a poslušně čeká (většinou), vodítkem si ho jistím a všechno by to proběhlo hladce kdyby ten člověk nešel až k nám a nezačal na něho volat, pískat a podobně. On pak samozřejmě začne strašně bláznit a už na moje povely vůbec nereaguje. V ten moment mám co dělat abych ho udržela. A pak ten člověk ještě začne vykládat jak je divoký a kdy se zklidní apod kecy. To mě fakt vytáčí. A to samé dělají lidi se svým psem. Ve vzdálenosti pár metrů by pěkně seděl a v klidu bysme počkali až projdou, ale oni ne musí jít až k nám, začnou se zaplétat do vodítek a zase se to celé opakuje. Kolikrát Akim začne i štěkat, asi jak je naštvaný že ho nechci pustit a to se dívají jak kdybych měla nějakého agresora.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Lucko, já tady platím za

Lucko, já tady platím za místního tyrana Mrk 

Cloe si nesmí hladit nikdo cizí a to ani sousedi, zkrátka jen příbuzní a kamarádi. Za psy ji pustím jen, když se rozhodnu a to ani za známými psy ji nepouštím pokaždé, aby si nemyslela, že jen je zahlédne, poletí za nimi. Občas mi ještě jde za cizím člověkem, když ráno vyběhne na první procházku a někdo tam zrovna jde, tak občas za ním zajde, ale už skoro neskáče. S tím, že mi občas uteče za psem, s tím bojujeme, ale už je to mnohem lepší.

Ale denně jsem se tady hádala s pejskaři i nepejskaři, kteří na ni volali, hladili si ji bez zeptání a mně to vytáčí, když jde člověk okolo a má děcko v kočárku, taky se nerhnu a nešišlám a nevolám na ně přes silnici a tak dále. Když se mně člověk zeptá, řeknu stejně ne, ale vysvětlím proč, když se neptá, jsem zlá, ale aspoň se nám vyhýbají, Deniho jsem nechávala hladit všemi, kdo chtěli a taky to pak tak vypadalo. Cloe je šikulka, ikdyž přistoupí lidé do výtahu a mluví na ni, sedí a nejde za nimi, protože to prostě nezná, samozřejmě když jí to dovolím, je nadšená. Nebála bych se u labradora, že nebude mít rád lidi, když mu to budeš zakazovat, protože je to prostě labík.

No a ti, co venčí psy a vidí, že já jsem někde bokem, oba psi mi sedí a já malou učím být v klidu a oni jdou za náma nebo si svého psa nechytí a ten za náma zdrhne, ty bych vraždila, ale myslím, že většina lidí tady už ví, že mi to vadí a snaží se nás ptát nebo se vyhýbají.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Přesně jak píše Ewča:o) Musíš

Přesně jak píše Ewča:o) Musíš si prostě tam u vás získat u lidí respekt a v rámci výcviku být prostě odměřená, protože jinak se ti to pes nikdy nenaučí a pak to budou hlavně ti lidi, kteří na něho volali a hladili si ho, kterým to začne vadit a budou o tobě vykládat, jak máš nevychovaného psa. Ono štěňátko je hrozně roztomilý, ale až na ně skočí třeba 40kg pes, tak už moc nadšení nebudou. Takže pustit psa třeba jen k jednomu z deseti a když vidíš, že k tobě tn člověk míří a víš třeba, že by si to nenechal vysvětlit, tak se otoč a jdi s ním směrem pryč..vezmi si do ruky balonek, nebo mlsku, na ní upoutej jeho pozornost a začněte odcházet..většina lidí to pak pochopí...hlavně ze začátku, on musí koukat na tebe a ne na procházející, takže si ho posadíš naproti sobě a snažíš se ho zaujmout a když se podívá a nehne se od tebe, tak pochval a znovu fixace na sebe..až tohle zvládnete, tak teprve přejdeš na to, že se bude dívat jejich směrem:o)

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Evi, vidím že Cloe je oproti

Evi, vidím že Cloe je oproti Akimovi o moc poslušnější, ale asi to bude tím že ty víš jak na ni. Já asi dělám pořád chyby. Jsem zvědavá jestli ho vůbec zvládnu dobře vychovat a nebo se bude chovat jak neposlušné trdlo i v dospělosti. S tím výtahem je to u nás katastrofa, když přijdou naši a jedeme s nima tak je to ok, ale jakmile přistoupí někdo se sousedů tak to je děs a hrůza. Když mám na výběr tak je radši nechám odjet, počkám si a jedeme sami. Nevím co dělám špatně, ale můžu dělat cokoliv a on v ten moment na žádný povel nereaguje. Takže ho musím násilím držet a on se mně snaží celou dobu vysmeknout a blázní. A někdy ještě i štěká aby mně svůj nesouhlas dal pořádně najevo. Jak já bych byla ráda kdyby tak pěkně seděl jak tvoje Cloe.

 

Já jsem spíš taková nekonfliktní, bohužel hodně věcí si nechám líbit a někteří lidi toho pak využívají, nemám moc vyřídilku. Ale dnes jsem se zase tak naštvala že od teď to budu dělat jako ty. Je to pro dobro věci, tak co. My jsme se sem do paneláku nastěhovali jenom 3 týdny před tím než jsme si brali Akimka, takže jsme se chtěla se sousedama spřátelit, všichni si chtěli Akima hladit a tak, ale musím tomu udělat konec.

 

S tím miminem v kočárkem máš pravdu, taky by se to lidem nelíbilo kdyby tam člověk vletěl a začal ho hladit Hlasitě se směju O víkendu když byl Akim na volno tak mně taky utekl za psem co šel na vodítku, poprvé neposlechl na přivolání, bylo mně to trapné a samozřejmě jsem se jim omluvila. Buď u něho začíná puberta nebo nevím, ale vždycky jsme měli tak parádní přivolání, bez problému jsem ho odvolala od psů když si hráli nebo za nima odběhnul a teď dělá že mě neslyší. Jak kdyby to "ke mně" slyšel poprvé v životě. No celkově přestává občas poslouchat a dělá že neví o čem je řeč.

 

Ještě bych měla jeden dotaz, doufám že nevadí když se zeptám v tomto tématu. Teď nově začal protestovat proti vodítku, dřív to bylo občas, teď je to denně. Jdeme po ulici, jde pěkně sám od sebe u nohy nebo kousek ode mě na prověšeném vodítku a v tom zničehonic se zastaví, podívá se na mě takovým vyzývavým pohledem, už vím co bude následovat tak mu hned řeknu důrazně ne, ho to ale nezajímá a skočí po vodítku, nejlíp až mně u ruky, začne ho sběsile kousata přetahovat se. Když mu znovu řeknu že ne, neposlechne, když ho plesknu přes čumák, neposlechne, švihnu přes zadek, neposlechne, posadím ho tak začne kousat i do mě a nedokážu ho zklidnit. Na povely v ten moment nereaguje, kouše mě do rukávů a na střídačku do vodítka, pak z toho chytne amok a to už mám co dělat abych ho udržela. Včera mě i svalil na zem. Takový boj trvá tak 10min a pak to vzdá. A takové scény předvádíme teď lidem celý týden. Si připadám jak osel. Prosím poraďte co dělám špatně? Nebo co jsem zanedbala? Nechápu proč to dělá, je jak beránek a v tom začne takto vyšilovat.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Stránky