Cestování se psem do zahraničí

29 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Cestování se psem do zahraničí

Co vše je nutné vyřídit před vycestováním psa z ČR?

Friduča
Obrázek uživatele Friduča
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 16.5.2009
Po Evropě tuším, že jen

Po Evropě tuším, že jen platný očkovák a potvrzení o poviných očkováních ...

Frida a Chero 5 / 2000,  PrahaMates

 

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Co vím, tak největší problém

Co vím, tak největší problém je Anglie, jsou tam úplně paranoidní, co se týče vztekliny, takže tam se mimo jiné vyžaduje vyšetření hladiny protilátek proti vzteklině staré nejméně šest měsíců...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Veškeré info najdete na

Veškeré info najdete na stránkách SVSCR. Směju se

 

http://www.svscr.cz/

 

 

Podle nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 998/2003

 

Od 1. října 2004 je možné cestovat pouze s pasem dle nařízení (ES) č. 998/2003

Základní pojmy:

1.  Identifikace zvířete - jsou dva možné způsoby, a to tetování a označení zvířete mikročipem. Tetování provádí poradce chovu nebo soukromý veterinární lékař. Tetování musí být čitelné. Označení mikročipem provádí soukromý veterinární lékař. K označení je možné použít pouze mikročipy splňující ISO normy pro mikročipy a čtecí zařízení - ISO 11784 a ISO 11785. Zvířata, která nejsou zapsána v plemenných knihách, musí být označena mikročipem.

2.  Pas zvířete v zájmovém chovu (dále jen "pas") - je to jednotný doklad platný ve všech členských státech Evropské unie. Každý pas je označen kódem země (pro Českou republiku písmena CZ) a pořadovým číslem, přiděleným Státní veterinární správou ČR. Pro Českou republiku byl schválen Státní veterinární správou ČR. Chovatel pas získá u schváleného veterinárního lékaře.

3. Očkování proti vzteklině - zvířata musí být očkována od 3 měsíců stáří. Toto očkování provádí soukromý veterinární lékař v souladu s vakcinačním schématem dané očkovací látky.

4. Sérologické vyšetření na vzteklinu - k tomuto vyšetření odebere schválený veterinární lékař. Vzorek krve a odešle (po domluvě s lékařem může zajistit odeslání i chovatel) k vyšetření do schválené laboratoře. Minimální hodnota hladiny ochranných protilátek musí být 0,5m.j./ml.

 

5. Ošetření proti echinokokóze, ošetření proti klíšťatům - členské státy mohou stanovit další požadavky pro vstup zvířat v zájmovém chovu na svoje území, např. ošetření proti ekto- a endoparazitům. Ošetření musí být provedeno a potvrzeno soukromým veterinárním lékařem. V pasu musí být zaznamenáno datum a hodina ošetření, název přípravku a výrobce.

6. Schválený veterinární lékař - soukromý veterinární lékař schválený a registrovaný pro vydávání pasů krajskou veterinární správou, kterému byl vydán "doklad o schválení a registraci".

7. Subjekty zajišťujicí tisk a distribuci pasů schváleným soukromým lékařům.

 

8. Dodatečné požadavky a omezení některých členských států při vstupu psů, koček a fretek z České republiky na jejich územíněkteré členské státy si stanovily další požadavky pro vstup zvířat v zájmovém chovu na svoje území (např. ošetření proti vnějším a vnitřním parazitům) nebo omezily vstup mláďat mladších 3 měsíců neočkovaných proti vzteklině.


Požadavky pro cestování se zvířetem:

I. Cestování se zvířaty z České republiky do Velké Británie, Irska, Švédska a Malty

II. Cestování se zvířaty z České republiky do ostatních členských států EU, zpětný návrat a dovoz zvířat z těchto států

III. Zpětný návrat a dovoz zvířat do České republiky z vyjmenovaných třetích zemí

Seznam vyjmenovaných třetích zemí

IV. Zpětný návrat a dovoz zvířat do České republiky z ostatních třetích zemí


Cestování se zvířaty podléhajícími úmluvě CITES:

Některá zvířata, rostliny a výrobky z nich podléhají úmluvě CITES, popřípadě nařízením EU. Bližší informace týkající se jejich ochrany při dovozu, vývozu a obchodování s nimi najdete v sekci CITES na internetových stránkách České inspekce životního prostředí.

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Teď řeším vycestování se psem

Teď řeším vycestování se psem do Chorvatska - u nich stačí tetování - netřeba čip, ale když pojedu přes Rakousko a Slovinsko - tam je to jak netušíte? Nějak se mi ho nechce čipovat, když má čitelné tetování...

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Zuzko to ti určitě poradí váš

Zuzko to ti určitě poradí váš vet. Já mám holky očipované a na to konto vystavené pasy. Netuším, jestli stačí do pasu vypsat tetování, ale teoreticky by asi mělo. Místo čísla čipu, číslo tetování. Já si pak zajdu na veterinu pro razítko, které nesmí být starší 7 dnů před odjezdem a na státní veterinární správu pro razítko ne starší 3 dnů. Sice oficiálně už je mít nemusíš, ale riskovat cestou náraz na blbce a vracet se domů kvůli dvěma razítkům, mi přijde zbytečné.

seo
Obrázek uživatele seo
Offline
Viděn(a): 9 let 5 měsíců zpět
Registrace: 31.7.2009
z vlastních zkušeností

z vlastních zkušeností doporučuji načipovat. stejně to bude od příštího roku jediné možné povolené označení. Rakušáci jsou celkem v pohodě, Slovinci prudí. a to opravdu hodně - s nimi jsou největší problémy. kulaté razítko je vhodné taky, nic to nestojí, jenom ve správný den zajít s pet pasem na veterinární správu a do 5ti minut je vyřízeno než se handrkovat na hranicích.

pet pas (modrý) je nutnost, neuznávají ani mezinárodní očkováky.

waw
Obrázek uživatele waw
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 10.4.2007
Já čipovat nechci, dokud to

Já čipovat nechci, dokud to nebude fakt nařízené, takže jedeme klasicky na tetování. Ty razítka asi oběhnu, přeci jen je to jistota.

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Taky se mi čipování příčí a

Taky se mi čipování příčí a otálím s tím,dokud to opravdu nebude povinné...zatím jsme si s tetováním vystačili. A také raději oběhávám veta i státní správu...kdyby se cokoli stalo,tak ať mám v ruce papír,že psiska jsou ok.

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Taky se mi do čipování moc

Taky se mi do čipování moc nechce - pokud to nebude vyloženě povinné - razítka si klidně vyběhám. Tetování má čitelné, tak to snad bude stačit. Modrej "očkovák" máme a už se děsně těšíme k mooooooři Koulím očima

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Kdyby to někoho zajímalo, tak

Kdyby to někoho zajímalo, tak jsem zjistila jak je to s vycestováním do Švédska či Norska - jelikož se tam sami chystáme. Takže - Veterinární podmínky pro převoz psa (NOR,SWE): platné očkování proti vzteklině, serologickém vyšetření na množství protilátek proti vzteklině (120 - 365 den po přeočkování) záznam do pasu + certifikát certifikované laboratoře, cena cca 1300,-, platí pro psa na celý život, odborné ošetření proti echinokokóze (záznam do pasu), odborné ošetření proti klíšťatům (záznam do pasu). Psi musí být očipováni. Cool

Teruška, Lukáš & smečka

 

Stránky