Zvracení

75 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jerrina
Obrázek uživatele Jerrina
Offline
Viděn(a): 8 let 5 měsíců zpět
Registrace: 14.9.2009
Zvracení

Můj předchozí příspěvek byl ohledně sežraného kelímku- je venku!:-) snad celý:-(

Ale! Dva dny na to vyzvracela večer žrádlo(granule)- řekla jsem si, že se to stává- unsula, ale v 1  v noci mě Terrina opět probudila a opět zvracela- pak ještě tak 2x- už jen žal.šťávy, došla jsem s ní i ven a stolici měla tuhou- sice míň, ale není se asi čemu divit, když vše vyzvrátila. Usnula někdy ve 3 a spala až do rána. Ráno jsem jí dala suchý rohlík a vše bylo ok až do odpoledne (celý den byla hravá jen trochu unavená), kdy se zase pozvracela- po podání cca 5ti piškotů. Večer jsem ji dala zas jen kousek rohlíku. Kolem 1 v noci zase začala zvracet jen žal.šťávy- 3x po sobě, pak si lehla a třasla se, unsula tak na 10min a zase zvracela- cca 3x a 3.zvracení  nebylo bezbarvé jako předešlé- ale úplně hnědá voda- zase se třásla. Dala jsem jí napít trochu vody a po 5ti min se začala kroutit jakoby měla křeče v žaludku a opět ji vyzvracela. POté se přestala třást a usnula- lehla si do pelíšku a spala až do rána. Mimochodem během dne nekadila vůbec- průjem žádný. Ráno byla unavená, ale všechny vítala, vrtěla ocáskem. Chuť k jídlu má, vodu by taky pila a hrát by si taky hrála- samozřejmě jsem jí nedala už nic k snídani a hrát jsme si nehráli, ale hned jeli k veterináři. Tam ji prohmatali břicho, dali injekci pro zklidnění žaludku a injekci ATB + nějaký roztok, aby jí mohli zítra ráno udělat RTG střev,abych nezapomněla teplotu měla normální. Trochu mám strach, aby v noci zase nezvracela nebo se jí nepřitížilo. Nemáte někdo s něčím podobným zkušenosti?? Mám strach, aby neměla něco uvízlého ve střevech.

Butkovičová Pavla
Obrázek uživatele Butkovičová Pavla
Offline
Viděn(a): 4 měsíců 2 dny zpět
Registrace: 9.7.2009
Tak takovou zkušenost nemám,
Tak takovou zkušenost nemám, ale podle toho co píše bych řekla, že tam něco z kelímku zůstalo, hlavně aby vet něco nezanedbal...

Pavča a Apollo 

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Nedávno jsme si prošli

Nedávno jsme si prošli takovým zvracícím kolotočem taky, ale ne díky kelímku ,ale díky sušené telecí nožce, takže to bylo u jednoho psa i s ucpáním...Je možný, že jí to tam nějak podráždilo žaludek...  tu látku bílou jsme pak dostali taky, aby se vet ujistil,že u druhého psa už tam fakt nic není...psi dostávali čtyři dny injekce a jeden měl dva dny a druhý tři dny hladovku a i když jsem pak psovi dávala pít po troškách ze stříkačky,tak to vyzvrátil v mnohonásobně větším mnnožství....bylo to fakt něco.

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

Jerrina
Obrázek uživatele Jerrina
Offline
Viděn(a): 8 let 5 měsíců zpět
Registrace: 14.9.2009
No ono dvě noci uklízet

No ono dvě noci uklízet zvratky a bát se, je opravdu něco:-( Ještě k tomu musí člověk přes den nějak fungovat:-( Tak hlavně že u vás to dopadlo ok...já budu doufat!

Jerrinka a TerrinkaPalce nahoru from Plzeň

choco
Obrázek uživatele choco
Offline
Viděn(a): 8 let 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2008
Budu držet palečky,aby jo, u

Budu držet palečky,aby jo, u nás to byla v jednom případě nakonec infekce a ve druhém (u psa,který fakt blil jak amina, že jsem myslela,že už u toho vypustí duši, páč už nebyl schopný se k tomu ani postavit) pak zánět žaludku. Po té hladovce pak měli ještě 10 dní dietku - rozvařená rýže s mrkví a krůtím masem ... Jj, já spala s nimi tři dny na zemi,abych eventuelně zasáhla.

Andrew a Adelise Ray d´Or *20.12.2006

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Já myslím, že vetův postup je

Já myslím, že vetův postup je v pořádku, je vidět, že usuzuje, že mohl kus kelímku uvíznout a chce se ujistit. Také se stává, že se v žaludku vytvoří cizím tělesem zánět, ta hnědá voda mohla být s příměsem krve, to by na zánět žaludku odpovídalo a ATB to spraví. Už teď a minimálně další týden bych držela psa na dietě - kuře s rýží.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

nikolp
Obrázek uživatele nikolp
Offline
Viděn(a): 6 let 7 měsíců zpět
Registrace: 9.4.2010
jejeje, tak to ti nezavidim,

jejeje, tak to ti nezavidim, nieco podobne som zazila s Poly - pisala som o tom v reakcii na kelimok - a vlastne ako kazdy kto to zazil si viem predstavit ake je to vycerpavajuce ... Polynka vtedy vracala jeden cely den a noc, nad ranom zaspala, a potom okolo obeda vykakal ten dlhokansky igelit a potom bol pokoj, tak predpokladam, ze to ju drazdilo a preto stale dookola vracala, dokonca ked vonku zjedla travu zacala tak strasne knucat, akokeby ju parali a ja som bola hrozou bez seba ...  asi to bude aj u vas tak, ze nieco z toho kelimku jej ostalo vnutri a teraz ju to drazdi ... drzim palce, myslim an vas a dufam, ze vsetko dobre dopadne ...

N&P

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Všechno tady už bylo víceméně

Všechno tady už bylo víceméně řečeno. Pro příště - at se jedná o průjem nebo opakované zvracení, je na místě nasadit minimálně 24 hodin úplnou hladovku (v případě průjmu se podává např. Smecta) a pokud se situace těch 24 hodin neopakuje, tak se podává dietní strava, ideálně ta rozvařená rýže s trochou mrkve  kuřecího nebo krůtího masa. Nedáva rohlíky, piškoty, prostě nic! Pokud by se i po hladovce zvracení opakovalo, tak je na místě zajet k vetovi.

Držím palce, ať je vše OK

Jana a smečka

Zuzulib
Obrázek uživatele Zuzulib
Offline
Viděn(a): 10 let 5 měsíců zpět
Registrace: 1.5.2010
Máme také problémm u jinak

Máme také problémm u jinak bezproblémového psa Luckyho. Dostal injekci analgetika do nohy kvůli "mrtvému ocasu" (prostě ho celý den a půl nezvednul,což je podivné) a 24hodinovou dietu. Teď 2x za sebou zvracel i přes prázdný žaludek sytě žlutou pěnu s hlenem. Tuhé brřico ani změny nálady nepozoruji,jen to zvacení.Dala jsem mu na radu vererináře pár piškotů a zalila to pytlíčkem Smecty. Do 10min to bylo venku:( Má někdo podobnou zkušenost? Byly to jen žaludeční šťávy nebo snad příměs žluči??

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
A zvracet začal až po tý

A zvracet začal až po tý injekci? Pokud zvracel opakovaně,tak je normální,že vyhodil i tu Smectu s piškotama.Mimochodem ta Smecta je spíš na průjem.

Jana a smečka

lenca.01
Obrázek uživatele lenca.01
Offline
Viděn(a): 4 roky 9 měsíců zpět
Registrace: 21.11.2007
Zuzko, ten mrtvý ocas "nic"

Zuzko, ten mrtvý ocas "nic" není. Stačí, aby byl ve vodě a pak trochu prochladl a je to hned.

Stránky