Zvracení

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Suzannee zvracení může mít

Suzannee zvracení může mít spoustu důvodů. Určitě bych nechala vetíka fenečku pořádně vyšetřit. Může to souviset s ATB, ale nemusí. Preventivně, pokud by byl pes živen třeba syrovou nebo vařenou stravou, tak by bylo dobré podávat kvalitní bílý jogurt (třeba Hollandii). Pokud už má takové potíže, tak jogurty jsou málo. Pokud zvrací, protože má podrážděný žaludek, je potřeba "pořádných" probiotik. Nejlépe vždy poradí vet, který má o pejskovi a jeho potížích přesný přehled.  

Ali, mě také překvapilo, když mi vetík nenabídl automaticky k ATB i probiotika (Danny má velice citlivé zažívání, proto je vždy vyžaduji), vysvětlil mi to tak, že valná většina "zákazníků" nemá o probiotika zájem, protože jsou to vyhozené peníze. 

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Tak má Akim opět zánět

Tak má Akim opět zánět žaludku. Včera i dnes pořád zvracel, dokonce i po dietní rýži, to jsem mu dávala jenom po malých porcích. Zase nechtěl skoro pít. A byl celkově smutný, ani si nehrál, jenom polehával anebo spal. Odpoledne jsme přijeli z veteriny. Má zase zánět žaludku. Dělali mu rentgen, dostal 3 injekce a na týden léky - 3 druhy. Už jsem z toho fakt špatná. Granule máme AG hypoalergenní (ty sensitivky). Dávám mu jenom vyzkoušené pamlsky, občas jabko nebo banán a ze zeleniny v podstě jenom mrkev. Na to všechno je zvyklý a nedělává mu to problém. Někdy místo granulí konzervu AG (taky sensitivku) nebo maso se zeleninou. Nevím co víc dělat. Na veterině jsem během chvilky vyplázla 1 200kč. Finančně jsem na tom kvůli zdravotním problémům dost blbě a hlavně se o něho bojím. Od mala má pořád nějaké problémy. Myslela jsem že z toho vyroste, ale vypadá to že ne.

Jo ještě bych se chtěla zeptat, nenapadá vás jak mu dávat ty prášky? Jak ho znám tak je nebude chtít, násilím bych to do něho cpala nerada. Navíc je to 5 tabletek denně. V rýži to najde a potom v granulkách taky a nesní to. Pamlsky bych mu žádné dávat teď neměla a hlavně doma žádné do kterých by se to dalo zabalit ani nemám. 

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Dan
Obrázek uživatele Dan
Offline
Viděn(a): 6 let 2 měsíců zpět
Registrace: 30.1.2012
U nás se na prášky osvědčilo

U nás se na prášky osvědčilo schovat je do piškotu. Záleží jak jsou velké a jesli se tam vlezou, nožem vyvrtám díru a tam tabletku vložím , děláme to tak s tabletkama na odčervení a funguje to dobře.

Dan a Bak (*17.5.2011)

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Může to být cokoli,určitě

Může to být cokoli,určitě bych udělala testy na funkci slinivky, játr ledviny,testy na girardie ve střevech, ať máte jistotu,že není probblém tam.

Co se týká žrádla, tak AG obsahují kuřecí tuk,což je jeden z nejčastějších alergenů. Takže zkusit granule opravdu bez nejčastějšícch alegenů - žádná pšence,kuuřice, kuřecí maso,ale ani kuřecí tuk! Třeba jehněčí acana je super,ale značek je samozřejmě víc a ne každá sedne každému psovi.

Jinak náš veterán byl kdysi totéž a pomohl až přechod na Barf. Od té doby neměl problém, jestli za těch osm let na barfu měl jednou průjem,tak je to moc

Jana a smečka

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
U nás funguje podávání prášku

U nás funguje podávání prášku na lžíci vody - nalít rychle do krku. Prý se dělají i aplikátory na prášky na podobném principu - stříkačka s vodou a na konec se uchytí tableta, takže zvíře jediným stiskem aplikátoru dostane tabletu a následně vodu na zapití.

 

Jinak taky znám jednoho psa, co měl pořád šílené problémy se zažíváním, zkoušeli různé šíleně drahé granule,veterinární diety, furt nepomáhalo, věčně zvracení a krvavé průjmy. Nakonec přešli na maso a od té doby je úplně v pohodě.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Do piškotu by se nevešly, ty

Do piškotu by se nevešly, ty 2 menší asi jo, ale třetí je velký. Rozdrtila jsem je a promíchala s lžičkou bílé Acitivie. To by mu snad nemělo uškodit. Já mu tabletky na odčervení vůbec dávat nemůžu protože na ně má nějakou alergii, vždycky je vyzvracel. Takže musí dostávat speciální pipetu na odčervení, která při jeho váze vychází na cca 700kč. Takže 3-4x do roka nechávám vyšetřit vzorek stolice a pokud je to negativní tak nemusím pipetu dávat. Veterinářka říkala že je to tak lepší protože do něho zbytečne necpu chemii když to často není ani potřeba. 

 

Jani, myslíš že by to mohlo být i něco vážného? Domluvím se na těch testech na slinivku apod. On právě od té doby co jsme přešli na ty hypoalergenní (předtím jsme měli kuřecí AG) tak už průjmy nemívá, ani nezvrací. Krásně se to srovnalo. Myslela jsem že už to bude v pohodě. Dávám na něho hodně pozor co se týká jídla, co nemám vyzkoušené tak mu nedávám. Teď měl k narozeninám ten dort z kuřecího masa, trochu ovesných vloček a vajíčka (to byl upečený korpus) potřený tvarohem a ozdobený psíma pamlskama a mrkví. Dávala jsem mu to po malých porcích. Všechno mu to běžně dávám a nikdy žádný problém nebyl. Dokonce před rokem k prvním narozeninám měl to samé a vůbec nezvracel. Tak nevím jestli to tento rok může být z toho? Jinak syrové kuřecí maso mu občas dávám se zeleninou a taky žádný problém. Myslíte že má alergii na to kuřecí maso nebo spíš na obilí? Když mu syrové ani uvařené nedělá problémy. Právě mně není jasné proč když víc než rok neměl žádné problémy (ani zvracení ani průjem) tak proč teď z ničeho nic má zase tak silný zánět žaludku. Venku si myslím že nepojedl nic.

 

Dnes ráno zase zvracel, veterinářka říkala že pokud má hypoalergenní granule tak mu je po troškách můžu postupně zkusit dávat. Při těch lécích co má. Večer jsem mu dala jenom pár granulek na zkoušku a dobré. Vypadá to že je strávil. Ale ráno při venčení znovu zvracel - granule v tom nebyly. Jenom čistá úplně žlutá voda, trochu s pěnou. Vyzvracel 3 hromádky a od té doby nic. Tak počkám a kdyby se to opakovalo museli bysme asi na pohotovost. Jinak je hodně smutný, unavený a chvílema nervozní. Ráno zrychleně dýchal, tak jak když je moc horko nebo dlouho běhá. Ale máme doma chládek a je v klidu. Jinak pije normálně, aspoň že to. Jo a moc díky za rady.

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Ještě jsem zapomněla napsat,

Ještě jsem zapomněla napsat, vůbec nevím jestli to může souviset. Ráno jsem si všimla že má v uších, ne vevnitř ale úplně na okraji ucha (na pokožce, tam kde začíná srst) červený napuchlý flek, vypadá to jako štípanec od komára. Ale má to v obou uších tak je divné že by ho něco štíplo do obou uší. Potírám mu to heřmánkem, trochu ho to asi bolí, není rád když mu to chytám. Třepal často hlavou tak jsem na to přišla. Škoda že jsem o tom nevěděla včera když jsme byli na té veterině. Myslíte že to může souviset? Nebo co to může být?

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Mam stejnou zkusenost jako

Mam stejnou zkusenost jako Jana. Pes prospival pouze na FM, ale pro panicka to bylo financne neudrzitelny, tak zkousel levnejsi alternativy a pes dopadl vetsinou se zanetem zaludku. Pak zkusil maso a dobry. Uz je na nem asi rok a zanet zaludku jeste nemel.  ja bych to maso zkusila, ono sebelepsi granule sou furt jen granule.

veronika & retrívři v útulcích

 

Lucy_m
Obrázek uživatele Lucy_m
Offline
Viděn(a): 5 let 3 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
No já nezkouším žádné

No já nezkouším žádné levnější varianty, krmím Arden Grange Sensitive, cenově téměř stejné jako First Mate. Přešli jsme na ně v 8 měsících, do té doby často zvracel a měl průjmy, během několika týdnů se mu zažívání perfektně srovnalo a od cca 9 měsíců žádné problémy neměl. Až teď. Tak si myslím že z granulí to určitě nemá. Spíš jestli venku něco neolíznul, nebo nevím. 

Lucka & Akim (30.6.2011)

http://akim3006.webnode.cz/

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Lucy, to taky nebylo na tebe,

Lucy, to taky nebylo na tebe, ze bys krmila nakym fejkem. Psala sem, ze kamarad to tak mel, ale ze po mase se to spravilo. Z toho vyplynula pointa myho prispevku - treba na mase bude pes prospivat.

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky