Sestouplá varlata

4 příspěvků / 0 nových
Poslední
pasnisin
Obrázek uživatele pasnisin
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 4.6.2013
Sestouplá varlata

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat ohledně sestupování varlat.Malýmu jsou přesně 2 měsíce a veterinář mu nahmatal zatím jen jedno varle.Je to problém nebo se zatím nemám plašit a letět za jiným veterinářem protože tenhle byl hroznej.Děkuju

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Už při prodeji štěněte vám

Už při prodeji štěněte vám tohle měl chovatel ukázat, protože většina štěňat je má sestouplá. Pokud nesestoupne, je třeba to pak řešit s veterinářem..ale ještě má čas :-)

pasnisin
Obrázek uživatele pasnisin
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 4.6.2013
No při prodeji nám řekli at

No při prodeji nám řekli at to necháme zkontrolovat veterinářem teď při očkování tak právě nevim jak moc je to špatný :(

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Záleží na tom, jesli se dá

Záleží na tom, jesli se dá varle nahmatat v tříselném kanále, nebo jestli je schované v břiše. Ono se taky mohlo stát jen to, že štěník nemá ještě úplně uzavřený tříselný kanál a stresem u veterináře varle "schoval". Nebo ho má někde "na půl cesty" v tříselném kanále, v tom případě by vám měl veterinář ukázat, jak ho masírovat a stahovat dolů.

 

Šla bych k jinému veterináři a nechala bych si to podrobně ukázat a vysvětlit. V každém případě není rozhodně v pořádku, že vás chovatelka na vadu neupozornila.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)