Píchnutí psa vosou, včelou či jiným bodavým hmyzem

12 příspěvků / 0 nových
Poslední
Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Píchnutí psa vosou, včelou či jiným bodavým hmyzem

Včera jsme byli se Smokie a s Falcem na krásné procházce, Smokie si bezvadně zaplavala, Falco byl statečný a cachtal se taky po bříško ve vodě. Když už jsme se vraceli k autu, tak asi 300m před začal Falco stávkovat, sedal si a lehal, pořád tak divně frkal. Mysleli jsme si, že už je unavený...vzala jsem si ho na ruku a až v tu chvíli jsme si všimli, že má kopletně oteklé horní pysky a čumáček. Asi ho štípla vosa, byli jsme s přítelem pěkně vyplašený, měl tu tlamu tak oteklou, že mu až byly vidět dásně, fakt to vypadalo strašně. Chvilku se mu i hůř dýchalo. Tak jsme ho popadli, nasedli do auta a jeli jsme k veterináři, v autě nám mezitím usnul, jak byl utahaný, veterinář tam měl zrovna nějaký akutní případ, takže jsme tam čekali asi 20minut a mezitím už ta tlamička začala lehce splaskávat, takže jsme jeli domů a já jsem si říkala, že jestli mu to do sedmi nesleze, tak tam zajedu znovu. Doma jsme mu to chladila a dneska ráno už měl svojí malou tlamičku zpátky. Lekla jsem se ale pořádně. Smokie loni taky štápla vosa do tlamy, ale té to tak neoteklo.

Suzannee
Obrázek uživatele Suzannee
Offline
Viděn(a): 6 let 10 měsíců zpět
Registrace: 28.3.2009
Petula: Nám minulý rok štípla

Petula: Nám minulý rok štípla Ennie vosa do jazyka. Během chvilky z ní byl buldok,oči neměla žádné a jazyk taky parádně nateklý,až jsem se bála ať se neudusí. Okamžitě jsem volala vetovi (byla to sobota a náš vet má zavřeno) a ten říkal chladit studenýma obkladama a dát ditiaden. Trvalo to tak 2 hodiny,En byla zblblá z prášku takže chtěla spinkat ale bolestí nemohla.Pít taky nemohla ptž když pohnula jazykem tak začla neskutečně kňučet bolestí. Přiložím i fotku,ale podotýkám že to už byla Ennie splasklá a "v pohodě" ptž v tom nejhorším stavu jsem neměla ani odvahu od ní odejít na sekundu pro foťák. Vet říkal,že se diví,že tak otekla ptž štěnátka prý píchnutí snáší v pohodě (v tu dobu měla En 4 měsíce)

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Taky pěkný, ani nechci

Taky pěkný, ani nechci domyslet, jak vypadala těsně po píchnutí. Já jsem taky neměla odvahu vzít foťák a udělat fotku. Falca to teda nebolelo, nechal si na to sáhnout, ale měl to fakt strašně moc oteklé. Byla jsme z toho pěkně vyjukaná, ale díky bohu dneska ráno už to bylo v pořádku. Vlastně už včera večer po hokoji si hrál se Smokie a řádili.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Dannyho, když byl štěně, také

Dannyho, když byl štěně, také píchla včela nebo vosa. Neotekl vůbec. Píchla (v tlamě) zevnitř do tváře. Zvracel asi tři hodiny, než jsme vyrazili k veterináři, který mu napíchal injekce, aby zvracet přestal a uklidnil mu žaludek. Až po pár hodinách doma, co se uklidnil, jsme si všimli, že má papulku nateklou zevnitř. Z venku napohled to poznat nebylo.

Lenka, Danny a Kip z Brna

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Tak Fandulku něco

Tak Fandulku něco poštípalo,když jí byli asi čtyři měsíce a vypadala jako malej šarpejek,místo očí měla štěrbinky, nos zapadej mezi vráskama,prostě pohled pro bohySmĂ­ch ale vosa to určitě nebyla,protože ta jí bodla asi o dv měsíce později a nenatekla vůbec

Jana a smečka

Sallynka
Obrázek uživatele Sallynka
Offline
Viděn(a): 5 let 1 měsíc zpět
Registrace: 21.12.2009
TaK nasi Sally taky pichla

TaK nasi Sally taky pichla vosa do pysku zevnitr. Taky cela otekla, az ji oci nebyli skoro videt a v tom nejhorsim stavu se ji udelali takovy jako boulicky po celym obliceji. Stalo se to v 10 hodin vecer a nas veterinar ma jenom do 8. Pohotovost tu nemame, takze jsem byla pekne vylekana, protoze otekla opravdu hodne. Taky zvracela a porad pila vodu.

Sally HvÄ›zda 19.7.2009

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Aishu píchla včela, když jí

Aishu píchla včela, když jí byli asi čtyři měsíce do pysku, jedna půlka obličeje vypadala jak vypůjčená od boxera :)). Ale jelikož se nedusila, ani nevypadala jinak nemocně, řádila dál, tak jsem s ní nikam nejela a jen jsem vytáhla žihadlo, potřela octem a pak ledovala zmrzlou zeleninou. Splasklo to v pohodě.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
U nás jsou hejna komárů,ani

U nás jsou hejna komárů,ani repelenty nějak nezabírají..letos je všechen hmyz nějak imunní.MrkCopak používáte za ochranu?

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
No pokud je někdo z východu

No pokud je někdo z východu země tak tam nepomáha asi nic....


lištička11
Obrázek uživatele lištička11
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 28.10.2009
my máme chalupu u lesa. Je

my máme chalupu u lesa. Je tam po celý rok vlhko a komárů je tam, že přes ně občas není vidět slunce :) nejvíc se osvědčila síť do okna  a pak taková "spirála" zelená. To se zapálí a nechá se to doutnat jako např.  vonná tyčinka. Děláme to tak 3 hodiny před spaním a ráno žádný štípance :) Sestra je na to totiž alergická, tak je to dost problém. Nemohla tam kvůli tomu jezdit, ale teď už je to ok. Bohužel nevím, jak se to jmenuje. My to okoukali na dovolené v Turecku :o) 

Alonso 6.5.2009 a panička Lucie

Praha-východ

maxwell
Obrázek uživatele maxwell
Offline
Viděn(a): 6 let 6 měsíců zpět
Registrace: 11.3.2010
Já myslela na psiska

Já myslela na psiska ochranu.On by asi u doutnající tyčinky celý večer neseděl,aby ho neopíchaliMrk

Psí pohled umí promlouvat tím nejkrásnějším jazykem..

http://www.max-labrador.estranky.cz/

 


Stránky