Naštíplá packa

13 příspěvků / 0 nových
Poslední
Jerrina
Obrázek uživatele Jerrina
Offline
Viděn(a): 8 let 5 měsíců zpět
Registrace: 14.9.2009
Naštíplá packa

Ahoj, má 2 letá fenka má cca měsíc a půl naštíplou packu- resp. jeden článek prstu na přední pacce(přímo jak se tlapka ohýbá). Po RTG měla být měsíc v klidu- max na 30min na vodítku ven. Bylo těžký to dodržovat- na vodítku se chová občas jak blázen- hlavně když má energie na rozdávání- napadne čerstvý sníh a chce v něm lítat- hubovat ji pokaždý, když se rozběhne, na to nemám srdce, když už takhle to nechápe, co se to děje, že ji ani nepustim, že musí bejt pořád v klidu- hlavně!- teď už ji to nebolí a je to po měsíci toho klidovýho režimu, tak je to o to těžší, ale když ji pustim z vodítka, necham cca 10min volně běhat a hned jdeme domů, tak po procházce zas kulhá- pak to rozchodí a dobrý a ráno po kulhání není památky. Nemáte někdo nějaký zkušenosti? Jestli by neměla mít spíš tu packu v nějaké dlaze, aby ji nenamáhala? Teď po takové době už může pozvolna ven na krátký proběhnutí, ale stále po něm kulhá. V sobotu jdem na kontrolu a já se děsím, že mi vet řekne, že má být ještě další měsíc v klidu nebo aby nehrozila nějaká operace..:-( Díky za jakoukoli zkušenost či názor.

zuzanas
Obrázek uživatele zuzanas
Offline
Viděn(a): 7 let 4 měsíců zpět
Registrace: 20.8.2007
Ahoj, loni měl můj pesan něco

Ahoj, loni měl můj pesan něco podobného - pohmožděný prstík. Byla jsem od několika veterinářů ujištěna, že jinak než klidem se to léčit nedá - taky jsme nedostali žádnou dlahu. Přesně jak píšeš, jen krátké procházky na vodítku cca měsíc, což bylo příšerné pro nás oba. Měli jsme to teda lepší v tom, že se nám to přihodilo v létě a měli jsme povolené plavání, což je na rehabilitaci (a na vybití energie) zázračné. S kulháním jsme pak ale bojovali ještě další cca 1,5 měsíce - vždycky stačilo, aby blbě šlápnul nebo se do toho majznul a bylo to...

Držím pěsti, ať se pacina rychle léčí a přeju vám oběma pevné nervy na klidový režim :-)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
My měly něco podobného,

My měly něco podobného, neboli přesně zlomený prst na zadní tlapce. Stalo se to tak, že si ublížila v řece a rozřízla si tlapu - mezi polštářky, všude spousta krve a cesta na pohotovost. Můj vet o víkendech neordinuje, takže jsme jeli na pohotovost na Prahu 5. Tam ošetřili tlapu a poslali nás domů s tím, že to bude dobré. Bylo mi divné, že feňule pořád kulhá, i když už měla ranku dávno zacelenou, tak jsem raději vyrazila ke svému vetovi, který se nestačil divit. Oznámil mi, že na pohotovosti přehlídli, že zároveň s rozřízlou tlapou se i zlomil jeden prst a tím, že se to neléčilo, tak špatně srostl. Klid už nám pak ani nedával, jelikož ona sama nohu nezatěžovala a bylo to navíc již srostlé. Dneska je to jen kosmetická vada - prst má o něco výš, než ty ostatní, takže je to na první pohled vidět a neobrušuje si díky tomu drápek, takže ho musím zastříhávat. Samozřejmě by to šlo spravit, ale přijde mi zbytečné psa trápit lámáním a rovnáním, když jde jen o kosmetickou vadu a jinak jí to v pohybu nebrání. Takže to jen příklad toho, že to jde i bez léčení, i když neplánovaném Koulím očima

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Hodně záleží na tom,jak to má

Hodně záleží na tom,jak to má naštíplé,jestli se jí tam neudělá nějaký výrůstek apod. Byl jste s tím u normálního veta nebo ortopeda? Určitě bych to s ortopedem konzultovala a poradila se,jak dál

Jana a smečka

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
My se s packou trápili loňský

My se s packou trápili loňský léto - uštíplej kousek kosti na hlezně na zadní pacce a nějaký pocuchaný vazy či šlachy či co to tam je.

Takže nařízený klid minimálně 6 týdnů - bylo to hrozný - ale přežili sme - venčení 2x denně na max 15 minutek na vodítku a jinak se válel na gauči - potom pomalinku zatěžovat.

Ale co je to 6 týdnů klidu proti dalším 12. letům běhání...

Snad to bude do budoucna v pořádku - i když vet strašil, že je pravděpodobné, že se mu do toho na stáří pustí artritida

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
Aj my mame po nejakom

Aj my mame po nejakom mikrozraneni, resp. mikrofrakture. Po sviatkoch sme boli u rodiny, tam su trocha ine vybehove podmienky pre psa, nie len rovina a polia, tam boli kopce a pesanovi sa hrozne pacilo, aportoval do umoru. Videla som ze sa raz podsmykol na trave, ale ani nezaskucal, nic... Na druhy den krival. tro trvalo zopar dni. mysleli sme ze sa presilil, alebo si natiahol labku, podvrtol,  alebo co. Po tyzdni sa to objavilo znova, uz doma, pes zvihal prednu labku, nechcel dalej, dialo sa to vtedy, ked isiel hlavne po kamienkoch. Vcera sme boli u veterinara, ze vraj to mohla byt nejaka mala mikrofraktura, ale kosticky ma vsetky v anatomickej polohe, tak mi nechcel teraz ani urobit rengen, ze vraj je to uplne zbytocne.  Dostali sme lieky Pren-pred. Co myslite? mam trvat na rengene.

na pohmat u lekara, labka medzi vankusikmi bola dost bolestiva.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Já bych pro jistotu RTG vidět

Já bych pro jistotu RTG vidět chtěla..i když jsou kosti v anatomické poloze a není jasně na první pohled patrná zlomenina, mohlo tam dojít k nějakému malému uštípnutí kosti a ta mu tam může vadit, protože to třeba dobře nesrostlo...pak ho to v nerovných terénech píchá a není to asi příjemné. Každopádně to taky tohle být vůbec nemusí a může jen léčba trvat déle a je třeba vydržet než se i měkké tkáně okolo dají plně do pořádku:o)

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
vydrzat, no to je u nas velky

vydrzat, no to je u nas velky problem. vcera sa urazil ze sme vonku ani neaportovali, rano na manzela, vecer hadzal oci na mna. No co uz. popytam sa teda inde, co to obnasa ten RTG, lebo nechcela by som dat uplne do narkozy, mozno by stacil len oblbovak na to, aby sa jedna labka zrengenovala.

Myslis, ze 2 tyzdne je uz dlha doba od toho urazu? Ja nemam potuchy kolko sa hoja makke tkane okolo kosticiek takze neviem kolko kludu mu mam ordinovat, lebo chcem aj vediet ci tie lieky zabrali. Neznamena to vsak, ze pockam 2-3 dni a ideme hura aportovat, ale trosku pobehnut moze.

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Jako uplně klidový režim bych

Jako uplně klidový režim bych nenastavovala, ale aportování určitě ne..vyvarovat se rychlým startům a dobržďování. Jinak procházky bych nevynechávala.

A na RTG packy nemusí být vůbec uspaný, to vám udělají za plného vědomí, není potřeba narkóza jako u kyčlí apd, takže je to otázkou 10 minut..jen aby se podíval, jestli tam není nějaký kousek kosti mimo a pokud ne, tak jestli byla nějaká kostička opravdu naštíplá, jestli to pořádně srostlo.

Ono záleží v jakém místě a jak moc byla ta měkká tkáň narušena, pokud byla..14 dní může být u jednoho úrazu dost a u druhého krátká doba na plné zotavení.

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no to mi s tym uspatim

no to mi s tym uspatim povedal, asi sme sa nerozumeli. resp. videl ako sa mi pes vrti, tak mi to rovno povedal. na dysplaziu viem ako to chodi, to mi je jasne ze tam narkoza hej, ale tu som sa divila.

no co sa tyka kosti mimo, povedal mi sice ze su vsetky v anatomickej polohe ako maju byt, ale moze tam byt aj nejaka mikrozlomeninka nejakeho clanku, sa asi nevie.

Tak si ma nacala, ze som sa na ten RTG zajtra objednala, ale vecer som bola vonku, a zdalo sa mi ze by to mohlo byt o.k. ale preistotu idem, budem za debila, ale radsej tam nic nenajdem, ako mat nasledky a krivajuceho psa.

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
no tak dnes sme absolvovali

no tak dnes sme absolvovali RTG, bola to pre nas tortura, ale co uz.

Zistili sme prasklinu v strede packy, ako su zaprstne kosticky, sikma prasklina, a bol vyklbeny piaty pazur a krivo je narasteny, asi sa vyklbil prstik a uz naspat presne nedal, odstava viac ako ma.

4-6 tyzdnov kludu, ziadne dlhe tury, ziadne clenite tereny a teda tie lieky Phen-pred, potlacuju zapal a bolest. nasledky by ziadne nemali byt.

som rada ze som tam nakoniec isla.

 

Stránky