Nadměrné množství mléka u kojící fenky

39 příspěvků / 0 nových
Poslední
veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
a štenata jsme měli vsechna

a štenata jsme měli vsechna černá. Takze jednotna cena

 

coz ale rozhodne neni vase zasluha, ne? Predpokladam, ze kdyz ste na zlutou fenu dali hnedyho psa, tak ste cekali (drazsi) hnedaky. Nebo snad meli oba rodice udelany geneticky barvy? Uz od kryti ste vedeli, ze vsechny stenata budou cerny, a zaroven ponesou obe rodicovsky barvy? Asi tezko.

 

Doufam jen, ze vsechny stenata odchazely cipovany, cip prihlasenej na vas jako "chovatele" a mate je vsechny pod dozorem a nemnozi se na nich dal.

veronika & retrívři v útulcích

 

Friduča
Obrázek uživatele Friduča
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 16.5.2009
Ou, ou, ou a je to tu zase...

Ou, ou, ou a je to tu zase... Palec dolu Že nejsem potichu...

 

Můj pes byl zdravej jako řípa a ničím co zde bylo milionkrát propíráno, dohadováno a někteří mnohdy napadáni netrpí. Má cukrovku - ano je to velká starost, ale nikde nikdo mi nikdy ( chovatel, lékaři ... ) ! Nepotvrdil, že by to byla choroba dědičná ( štěnda měl ještě jako zdravej pesan )... Ani odborníci zde na webu byť jsem se na to několikrát tázala...

 

Myslím, že je mimo mísu někoho nařknout, že má štěnda pro peníze, protože otec je hnědý..Nikdo tu holku neznáte a nevíte za kolik prodávala a kolik jí to stálo, když nepočítám tu práci a starost okolo..Která jak jistě každý kdo má fenu a mrňata ví okolo je...U štěňat převážil gen matky Bessi.

A ptát se na genetické testy apd. ještě tak ostrým tonem je myslím taky trochu mimo...Vše lze říct ( napsat ) v klidu a slušně - což tu mnohdy postrádám...

 

Do další debaty se pouštět nebudu neb všichni zde ví jak skončila naposledy a toho já se účastnit určitě nebudu... 

 

Frida a Chero 5 / 2000,  PrahaMates

 

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
U štěňat převážil gen matky

U štěňat převážil gen matky Bessi.

 

asi ne. Jak by se to mohlo asi stat, kdyz matka je BBee? Jak by se z jejich BBee (zluta) mohla stat B-E (cerna)? Asi nijak. Stenata sou produktem obou rodicu, k matcine BBee pridal hnedej pes svoje bbEE a mame ve vysledku celej vrh cernej, tedy B-E-, navic s hnedou vlohou od tatinka a zlutou od maminky, takze BbEe.

 

A ptát se na genetické testy apd.

 

Asi sme si dostatecne neporozumnely. Neptam se na geneticky testy chorob (u bezpapiraku CHACHACHA), ale barevny testy. Troufam si tvrdit, ze hnedej pes byl vybranej kvuli hnedejm stenatum, ktery lip sypou.

 

A jestli se ti muj ton zda ostry, jak je ctena libost. Vadi mi, ze se bez jakyhkoliv znalosti placaj naky psy na sebe, naky barvy vem cert, ale zdravotni vysetreni nula. Navic ti muzu garantovat, ze pulka z tech stenat zasahne do mnozeni bezpapiraku, kdy si kazdej buide chtit udelat jedny stenata pro radost a v konecnym dusledku zas mame dalsi adepty do utulku. Bravo holky, bravo, jen tak dal!

veronika & retrívři v útulcích

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Produkovat psy bez PP, i když

Produkovat psy bez PP, i když ne za účelem množitelství a zisku je nerozum a špatnost.

Chovat na feně po nemocném psu, ačkoli není potvrzené, že je nemoc dědičná je nerozum a špatnost.

Pustit na žlutou fenu, hnědého psa je další znak naprosté nevědomosti o chovu.

 

Nemusím znát ani slečnu Andreu, ani nikoho jiného, nemusím vědět proč se tak stalo a jakým způsobem jsou štěňta piplána, či nepiplána, krmena či zdravotně ošetřena, abych viděla, že to co se stalo bylo nerozumné, neuvědomělé a v rámci chovu psů naprosto alarmující. A to by si měla slečna i ty Fridučo uvědomit, než to tady budete obhajovat a bouřit se nad reakcí uživatelů webu. To je asi tak vše co k tomu můžu říct. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Tak to jsem v klidu,když je

Tak to jsem v klidu,když je pes zdravej jak řípa a má jen cukrovku. Palec dolu

Jana a smečka

Friduča
Obrázek uživatele Friduča
Offline
Viděn(a): 7 let 5 měsíců zpět
Registrace: 16.5.2009
Nikterak se nebouřím... O

Nikterak se nebouřím... O cukrovce jsem v době připuštění neměla ani šajn...Myslela jsem matku Bessi, která je černá.

Frida a Chero 5 / 2000,  PrahaMates

 

 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Fridučo,ty v té době

Fridučo,ty v té době ne,Andrea v době krytí své feny ano. Já jsem daleka nějakého moralizování a poučování typu štěňata s PP nebo bez, nicméně chovat na zvířatech,kde vím o takovéto zátěži je prasárna,ať jde o velkochovatele množitele,chovatele štěńat s papíry nebo paní,co chce jeden vrh po své feně. Toť vše

Jana a smečka

Andrea
Obrázek uživatele Andrea
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 14.4.2011
 Nebyla prokázána dědičnost

Jsem zuĹ™ivĂ˝ Nebyla prokázána dědičnost cukrovky !!! A Naše fenka je zcela v pořádku,tak nevidím jediný důvod, proč by nemohla mít štěnata. A důvod proč byl ženich hnědý není takový, aby jsme získali prodejem více peněz, ale takový, že mi sami jsme si chtěli hnědé štěně nechat. A vy co tady řešíte, osočujete a obviňujete... taky jste začínali a kdyby na vás někdo takto útočil, tak by Vám to nebylo zrovna dvakrát příjemný !!!!! A kdo napsal, že očkování není povinost, tak to byl opravdu "lajk" a trápit fenu, tak aby z ní čerpali jen peníze a měla dokola štěnata, tak to klobouček... to je spíše k pláči, než k vítězství!Mates

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
taky jste začínali a kdyby na

taky jste začínali a kdyby na vás někdo takto útočil, tak by Vám to nebylo zrovna dvakrát příjemný !!!!! A kdo napsal, že očkování není povinost, tak to byl opravdu "lajk" a trápit fenu, tak aby z ní čerpali jen peníze a měla dokola štěnata, tak to klobouček...

 

ja treba zacinala koupi psa bez pp, ale za deset let jejiho zivota uz sem to odcinila asi tak 100 x. Natoz abych snad sama produkovala bezpapiraky.

Lajk (asi pan od lajky) ses nejspis ty, kdyz nevis, ze ockovani NENI povinny (o hnedozlutym spojeni radsi mlcim). Teda je, vzteklina, ale tu si nechavaj ockovat az novy majitele.

A nevim sice, co znamena koloboucek v tomhle slova smyslu, ale urcite je to hrozne vtipny. A souhlasim s tim koncem:

 

to je spíše k pláči, než k vítězství!

veronika & retrívři v útulcích

 

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
jinak nic ve zlym, je to samo

jinak nic ve zlym, je to samo vase vec, co kde produkujete nebo ne.

Jen doufam, ze ste byly tak solidni, ze ste majitele upozornily na nemoci jejich deda a ze ste je nechali vsechny ocipovat a prihlasily na sebe. Nic jinyho me vlastne ani nezajima.

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky