Kastrace

226 příspěvků / 0 nových
Poslední
Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Bajši třeba stehy nevyndávali

Bajši třeba stehy nevyndávali vůbec - měla vstřebatelné. Jen druhý den jsme šli na kontrolu a vyndání žilní kanyly z přední packy, kterou jí tam po operaci pro jistotu nechali.

 

Pět dní by mělo v pohodě stačit. Já měla na kastraci Bajši týden dovolené, ale myslím, že by stačilo i míň, probíhalo to vcelku hladce a bez komplikací. Tedy asi dva stehy se začaly malinko rozjíždět, ale pomohlo oplachovat jizvu silnějším roztokem hypermanganu, krásně se stáhla. Akorát límec Bajša vůbec nezvládala, chuděra z něj byla úplně šíleně vypsychovaná, tak jsme to nakonec zvládli jen s hlídáním (spala jsem v obýváku na matraci na zemi) a mým starým tričkem s prostřiženýma dírama na zadní nohy a na zádech sepnutým sichrhajckouMrk

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

barceo
Obrázek uživatele barceo
Offline
Viděn(a): 5 let 5 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
tak zítra v 9 ráno nás to

tak zítra v 9 ráno nás to čeká. tak držte palce, snad to dobře dopadne :-)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Psi si většinou začínají

Psi si většinou začínají lízat rány, až když je to přestane bolet a začne svědit, jak se to hojí, takže počítejte s tím, že ten prostředek cca od 2-8 dne to bude nejhorší na uhlídání. Takže určitě pak v době nepřítomnosti límec, protože i tričko si temperamentnější zvíře sundá uplně bez problémů, nehledě na to, že když si to bude lízat přes tričko, tak je to snad ještě horší

barceo
Obrázek uživatele barceo
Offline
Viděn(a): 5 let 5 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
Tak už máme po operaci. Vše

Tak už máme po operaci. Vše dopadlo bez komplikací. Vzal ji i dělohu a byla použita ta inhalační narkóza. Antibiotika dostala jen po operaci a domů už žádné nedostala. Po operaci celý den prospala, občas chodila a kňučela, ale nebylo to nějak hrozné. Dneska už se probudila veselá. Chodíme s ní po několika hodinách jen před barák na čůrání. Naštěstí máme výtah. Límec se jí moc nelíbí, ale už si taky celkem zvykla. Mám z ní velkou radost. Za 2 dny ji máme vytáhnout takový látkový dren, který má odvádět asi nějaké tekutiny z rány (je to možné?) a po dvou týdnech jdeme na vyndavání stehů. 

 

Po operaci šla hned na testy na lokty a kyčle. Jen tak pro nás orientační, protože s ní chodíme dlouhé procházky po horách a podobně a také cvičím agility, ale nějak závodně a jen s malými překážkami. Takže ji netrápil hodně snímkama, jak jsem se dozvěděla, že pro psi, kam se snímky posílají se dělají více snímků na každé nohy, aby to bylo perfektní. Tak jsme se schodli, že uděláme jen pár. V výsledek - podle veterináře jsou lokty naprosto v pořádku a na zadních kyčlích prý jedničky. Takže máme velkou radost. Dostali jsme i snímky na CD. Každopádně bych ale chtěla na ty snímky slyšet názor ještě někoho. Nevyznáte se v tom někdo? :-)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
zkus sem ty snimky dat, co

zkus sem ty snimky dat, co nejvetsi, mrknem na to :-)

veronika & retrívři v útulcích

 

Stránky