Jak poznám, že je psovi zima?

8 příspěvků / 0 nových
Poslední
pysklatko
Obrázek uživatele pysklatko
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 28.1.2008
Jak poznám, že je psovi zima?

Chtěla bych se zeptat, jak poznám, že je psovi zima. Charlie s náme už od července žije trvale v bytě (do té doby byl taky v domácnosti, ale přes den často pobývál v kotci na dvoře nebo na zahradě). Všude okolo se objevují články o tom, jak je třeba při větší zimě oblékat i velké bytové psy. Jak jste poznali, že zrovna ten váš labrouš potřebuje vestu. A od kolika stupňů mu jí oblékáte?

 

Za odpovědi děkuji.

Teruska.V
Obrázek uživatele Teruska.V
Offline
Viděn(a): 5 let 10 měsíců zpět
Registrace: 11.4.2008
Nepoznám a neoblékám.

Nepoznám a neoblékám. Hlasitě se směju Nevidím důvod a dost dobře si oblečené holky nedokážu představit. Směju se

Teruška, Lukáš & smečka

 

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Já jsem na to trochu

Já jsem na to trochu opatrnější. Budeme kupovat Winter Jacket Hurtta. Oblékat ho ale nebudu, pokud vím, že bude lítat. Je to spíš pro případ, že náš kluk bude muset být s námi venku a nebude se moci zahřát běháním. Jinak je to ale každého věc si myslím. Minule jsem viděla ve vestičce oblečeného mamuta, tak to byl trochu mimo mísuMrk 

Nás spíše v zimě trápí packy. Takže mažeme každý den a do velmi zmrzlého sněhu bereme botičky. 

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Baysha v mrazech klidně i

Baysha v mrazech klidně i vleze do vody (neposílám ji tam, ale když chce, tak na bezpečných místech nezakazuju) a zima jí není. Vestu nevlastníme. Pokud je pes zdravej, tak bych to řešila jen v případě, že bychom někde ve velké zimě dlouho stáli a nemohla by se zahřát pohybem.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Já jsem oblečky vždy spíš

Já jsem oblečky vždy spíš odsuzovala, ale loňskou a letošní zimu, jsem změnila názor. Předloni v létě nám jedna čubina nastydla a od té doby jí trápí bolesti zad. Stačí aby trošku prochladla ... studená voda z jara, silný déšť v kombinaci s dlažbou apod. a tak letos při velkém dešti dáváme pláštěnku s velkým díkem. Koulím očima Teď jsme to vyšperkovali autoimunitním onemocněním, čuba nám šla o 4kg dolů z normální váhy. Koukají jí žebra, po tuku ani stopa. Jednou jsme šli v -8st, 2km bez oblečku a čuba se nám složila. Takže zlatej obleček! Ale samo mluvím o nemocném psu. Druhá je zdravá a trajdá bez oblečku. Já myslím, že taky záleží, zda je pes celoročně venku nebo v bytě.

pysklatko
Obrázek uživatele pysklatko
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 28.1.2008
Můj dotaz se spíš vztahoval

Můj dotaz se spíš vztahoval na ty psi v bytě. Když v bytě je 20°C a jdu ven třeba do -5°C tak mě příjde, že by jim být zima mohla. Přece jen z pobytu v bytě nemají ani tak hustou zimní srst jak když žijí na zahradě.

Kačenka a Charlie (*25.11.2007)

Lubník a Brno

 

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
My máme psa v bytě (dokonce

My máme psa v bytě (dokonce pod peřinou - přítel ji naučil tam spát Hlasitě se směju). A nemyslím, že je jí venku zima, i když je mínus dvacet. Dokonce i při takovýchto mrazech si občas vyžádala, že chce jít na balkón, a polehávala tam na kachlích - nemohla jsem se na to koukat, dala jsem jí tam aspoň karimatku, a ona si stejně lehla vedle...

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
Dospělý, zdravý, mladý pes,

Dospělý, zdravý, mladý pes, zvládne přechody z bytu ven bez sebemenších problémů. Směju se Obleček bych řešila v nemoci či stáří s nějakými problémy. Naše holky žily pět let v bytě a další dva roky uvnitř domu a nikdy se netvářily, že by měly problémy s přechodem do zimy.