Fenka je najednou bázlivá a ustrašená

17 příspěvků / 0 nových
Poslední
barceo
Obrázek uživatele barceo
Offline
Viděn(a): 5 let 5 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
prosím o radu. Byla jsem s

prosím o radu. Byla jsem s Amy od 18 do 19 hod. venku. trénovali jsme agility, takže hodně běhala, ale nic neobvyklého. Pak jsme se vrátili, za půl hodiny dostala večerní krmení. Po krmení hrozně moc pila, vyžuňkla tak půl misky, to se moc nestává, ale řekla jsem si, že to asi bude tím běháním. Pak normálně spinkala. V půl desáté se probudila. vstala z pelíšku a začala se hrozně klepat, celým tělem se klepala, měla stažený ocas, hodně moc dýchala s otevřenou pusou a jazyk měla až na zemi. Jinak vnímala, dokázala si lehnout, sednou, přišla na zavolání, ale stále se hrozně třásla a dýchala. Trvalo to asi 5 minut. Pak šla a začala na podlaze v bytě čůrát, bylo toho opravdu hodně. A po vyčůrání najednou bylo všechno v pořádku. Zase šťastná Amy, neklepala se nic. Říkám si, jestli to bylo opravdu jen to, že chtěla čůrat, ale proč se tak klepala a dýchala? Jestli se nás třeba nebála, že ji něco uděláme, ale nikdy jsme ji za nic nevynadali. Ani nekňučela, že by chtěla jít ven. Nebo nemůžeto být nic vážnějšího? 

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Mě napadnul v první chvíli

Mě napadnul v první chvíli epileptický záchvat, ale stejně tak to může být i nějaké nastydnutí močového měchýře a jelikož ví, že doma se nečůrá, tak je pro ní velký stres, že jí nic jiného nezbyde a proto možná ten třes. Každopádně bych jí teď více sledovala a pokud se vám nebude ještě něco zdát, nebo by se příhoda opakovala, zašla bych k vetovi

barceo
Obrázek uživatele barceo
Offline
Viděn(a): 5 let 5 měsíců zpět
Registrace: 20.7.2011
A pak už sis nemyslela, že je

A pak už sis nemyslela, že je to epileptický záchvat? Taky mě to hned napadlo, že by to mohl být on, ale pročítala jsem jaké jsou projevy a píše se, že má nepřítomný výraz, nevnímá, nepřijde na zavolání atd. a to u Amy nebylo, ale třeba mi řeknete, že každý pes má projevy jiné. Ale jak je možné, že kdyby to byl epileptický záchvat, takže by po vyčůrání byla zase veselá a v pořádku. To se může stát při epileptickém záchvatu?

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Epi projevy jsou různé, moje

Epi projevy jsou různé, moje fena třeba nikdy mimo nebyla, vždy vnímala a po záchvatu schopná normálního provozu.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Mně se nedávno stalo, že se

Mně se nedávno stalo, že se Darča, po velkém lítání na procházce, začala doma celá třást, měla vyloženě třesy ve vlnách, ale vnímala. Přišla ke mně už takhle třesoucí se, začala se na mě drapat a chtěla chovat. Tak jsem si ji vzala, přitiskla k sobě a začala jemně masírovat, spíš teda hladit a potichu k ní mluvit. Chvíli jsem s ní v náručí i chodila. Postupně se zklidňovala, pak jakoby dřímala, ale pořád se ke mně tiskla a dávala najevo, že se chce i dál chovat. Asi tak po 15 minutách sama seskočila a šla si lehnout do svého křesla. Nepočůrala se ani nepila. Chovala se pak úplně normálně. Podle mě to byly namožené a přetížené svaly, určitě to i bolelo a asi sama nevěděla, co se děje. Opravdu řádila a lítala jako blázen za "světýlkem" (laserové ukazovátko), tak to přikládám tomu. Od té doby ji mírním, pustím to na chvilku a pak zase normál chůze, zatím se to naštěstí neopakovalo.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

pysklatko
Obrázek uživatele pysklatko
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 28.1.2008
Trochu mě to připomíná co teď

Trochu mě to připomíná co teď párkrát udělal Charlie. Píšu to v tématu: Časté a intenzivní močení. Jak se diagnostikuje epilepsie?

Kačenka a Charlie (*25.11.2007)

Lubník a Brno

 

Stránky