Epilepsie

0 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Po lécích by měl být v

Po lécích by měl být v počátku spíš spavej, než divokej. Antiepileptika jsou takové uspávačky a tělo si musí nejdřív zvyknout, než se srovná. Dle mě je dávka nízká na to jak silné měl záchvaty, ale tak snad vet ví co dělá. Důležité je, aby teď v počátku odebíral krev často (později stačí jednou za půl roku) a posílal jí na rozbor, aby se hlídali hodnoty, jen dle těch se dá později určit jak vysoká dávka bude odpovídat stavu psa. Přeji, ať je brzo naprosto v pořádku a nemoc se ohlásí leda sporadicky.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Maxíííček
Obrázek uživatele Maxíííček
Offline
Viděn(a): 8 let 10 měsíců zpět
Registrace: 2.1.2012
Tak nás to 31.12.2011 také

Tak nás to 31.12.2011 také potkalo :( náš Maxíček dostal epileptický záchvat..... veterinář mu pouze píchnul uklidňující injekci, neudělal žádné vyšetření, EKG,krevní testy....že máme počkat na další záchvat...a pak se uvidí....nevíme, co dělat, je to náš úplně nejvíc největší kamarád.... to nám ten Nový rok smutně začal..... :( . Nevíte někdo, neexistují nějaké přírodní léky, nebo nezná někdo nějakého specialistu, kam by jsme mohli s Maxíčkem zajet na vyšetření, na krevní testy...???

Petra
Obrázek uživatele Petra
Offline
Viděn(a): 8 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.6.2011
můj předešlí pejsem Filip měl

můj předešlí pejsem Filip měl taky epielpsii a rozbor krve nám udělal veterinář hned.Bohužel jsme to zjistily pozdě a léčba bylo příliš krátká....byl starý a léky které jsme mu dávaly ho vlastně utlumili,až přestal žrát a chodit a na mozku se mu udělal nějaký hematom....takže rozbor bych doporučila co nejdříve aby jste mohly začít podávat nějaké léky až bude mít záchvat...přeju hodně štěstí. Petra a Debb

Kuby.Jane
Obrázek uživatele Kuby.Jane
Offline
Viděn(a): 8 let 10 měsíců zpět
Registrace: 7.1.2012
mám 5Letého labradora který

mám 5Letého labradora který má epilepsii a jakmile  dojdou prášky tak se musí pro nové protože je to pak pro pejska šok když je najednou nedostane určitě je to zanedbání a lidi kteří si pořizují psa by měli počítat s velkými náklady protože pes není věc ale je to "osobnost" a nesmí se moc vyčerpávat, a když je to fena neměla by mít nikdy štěnata ale s tím snad počítají protože naše Jacoba matka málem při porodu zemřela.. ať koukají zajistit léky a při záchvatu se dává Diazepam do zadečku .. Nebo ať si jiného pejska už nepořizují když nejsou schopni tak důležité věci zajistit !! Mrk

Zdenusa
Obrázek uživatele Zdenusa
Offline
Viděn(a): 8 let 3 měsíců zpět
Registrace: 12.8.2012
mňa by zaujímalo (a vopred sa

mňa by zaujímalo (a vopred sa ospravedlňujem, ak je už táto otázka niekde zodpovedaná, ale popri 2 malých deťoch to nezvládam všetko čítať), či epileptický záchvat u labradora môže nejako ohroziť moje deti (3 a 1 rok) a teda či ich môžem nechať normálne sa s ním hrať. Podotýkam, že epilepsiu nemáme potvrdenú a dnes sedím na webe a hľadám, čo to náš labrador dnes prvýkrát predviedol za "tanečky" a poriadne nás vystrašil a teda  myslím, že to bol epi záchvat... :-( Do pondelka k vet je ďaleko...Ďakujem za odpovede

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Zdenuso, rozhodne bych

Zdenuso, rozhodne bych nenachala decka hrat si se psem v zachvatu! Takovy pes potrebuje klid, potrebujes do nej nacpat leky a ne aby sis nim decka chtely hrat. Navic pes muze byt po zachvatu i agresivni (nez se probere), takze to neni ani bezpecny.

veronika & retrívři v útulcích

 

Ájinka
Obrázek uživatele Ájinka
Offline
Viděn(a): 4 roky 11 měsíců zpět
Registrace: 25.5.2007
100% děcka při záchvatu

100% děcka při záchvatu odehnat! Za prvé pes neví co se s ním při záchvatu děje a tudíž by mohl ublížit či nevědomky kousnout a za druhé, jak píše Verča, potřebuje klid! Stejně tak nějakou dobu po záchvatu, nechte pejska v klidu. Nám se po třetím záchvatu (cca 5 minut) vzpamatovávala půl hodiny.

Zdenusa
Obrázek uživatele Zdenusa
Offline
Viděn(a): 8 let 3 měsíců zpět
Registrace: 12.8.2012
fíha, tak to ďakujem,

fíha, tak to ďakujem, dievčenca, to som vôbec netušila, že je to až takto vážne...

A teda keď pes nemá záchvat, správa sa normálne? alebo pozorujete nejaké zmeny správania? Lebo náš lab sa nechal včera hodinu škrabkať a nikam odo mňa nešiel, dokonca vyhľadáva našu spoločnos, keď sme vonku a nejaké dráždivé podnety za plotom má úplne na háku, čo by inokedy vyletel a štekal odušu. Mám to prisudzovať záchvatu a možno nejakému strachu nášho psa, že je z toho stále vyvalený, čo sa s ním stalo a je radšej pri nás alebo jednoducho dozrieva (má 1,5 roka)? Vďaka

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Každý epileptický záchvat je

Každý epileptický záchvat je jiný, u některého by děti vůbec nevadili, ale myslím, že je snad logické, že pokud pes má nějaký podobný problém, tak tam nemají děti co dělat. Některé epi záchvaty jsou tak silné, že pes vůbec netuší co se s ním děje, obecně jistě nezaútočí, ale může dítě srazit na zem, případně, pokud by mu sahali do huby, tak i cvaknout - protože je mimo sebe, nevnímá! Že je pes po epileptickém záchvatu mazlivější, spavější a vyhledává majitele je zcela normální. Ale to platí těsně po záchvatu, rozhodně se mu takto nezmění povaha jen proto, že je epileptik nastálo. Vyčkala bych pokud se záchvat nebude opakovat, pokud bude, tak bych vyhledala lékaře, aby se psu nasadila léčba a jeho stav se stabilizoval.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

čoudková
Obrázek uživatele čoudková
Offline
Viděn(a): 8 let 1 měsíc zpět
Registrace: 8.10.2012
Dobrý den. U našeho Timmíka

Dobrý den.

U našeho Timmíka se objevili též záchvaty, zašli jsme tedy dnes k VET a říkal, že začneme pomalu s léčbou, dostli jsme prášky Karvasin 100 - nemáte s tím někdo zkušenosti?

Stránky