Demodex - Parazitální onemocnění

7 příspěvků / 0 nových
Poslední
VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Demodex - Parazitální onemocnění

Máte, nebo měli jste zkušenost? Napište svoje postřehy s průběhem, léčbou, medikamenty.

Mishka
Obrázek uživatele Mishka
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 29.9.2007
Demodex byl zjištěn v únoru u

Demodex byl zjištěn v únoru u bulteriérky Myšky. Začalo to dvěma pomalu se rozšiřujícími flíčky na obličeji. Seškrab u vete potvrdil demodexe rozšířeného po celém těle. Byly naordinovány oplachy v jakési smradlavé látce, která po smíchání přebarvila vodu do mléčna. 10 dní bez změny, proto jsem na základě článků na internetu zakoupila obojek Preventic, který působí proti klíšťatům a demodexu (zhruba 1 měsíc). Po měsíci, kdy ho měla fenka na krku není po demodexu ani památky, ale je třeba jej nosit ještě dalších pár týdnů - pro jistotu. Takže vřele doporučuji. Známá používala také oplachy a pipety advocate - bez výsledku.

Jagulin
Obrázek uživatele Jagulin
Offline
Viděn(a): 10 let 6 dnů zpět
Registrace: 15.4.2010
Je to infekční?? Slyšel jsem

Je to infekční?? Slyšel jsem něco o tom, že není, že to je přenosné jen z matky na štěně. Chtěl bych se zeptat co je na tom pravdy, protože na veterině se názory na toto onemocnění liší...


jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
Demodex není

Demodex není infekční.Parazita má ale na těle většina psů,ovšem v takové formě,že se nikdy neprojeví. Jediná možnost (ověřená) přenos je opravdu z matky na štěně. Aby se demodex projevil, musí být oslabená imunita psa -proto se demodex projeví u štěňat, případně později u takového štěněte např. v době hárání,zvýšeného stresu, vážnější nemoci apod. Existuje lokální (pár flíčků) nebo generalizovaná forma (na celém těle).

Jana a smečka

litchi08
Obrázek uživatele litchi08
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 24.4.2013
Zrovna včera nám ho na

Zrovna včera nám ho na veterině diagnostikovali.Malá se pořád ošívala, kousala a začali se ji objevovat plešky kolem uší a náprsenky.  Nasadila nám šampón a Ectodex roztok na ředění a opláchnutí psa. Tak doufáme, že to zabere.

Lucy
Obrázek uživatele Lucy
Offline
Viděn(a): 5 let 2 měsíců zpět
Registrace: 26.3.2013
Taky jsme měli demodex, když

Taky jsme měli demodex, když malý Bady byl nachlazený a oslabila se mu imunita, tak se mu udělaly plešky na čumáku.... umývali jsme mu to každý den 2x šamponem a drhli jsme to zubním kartáčkem, a zabralo to, během 14ti dnů se mu začaly chloupky obnovovat a byl ok :) 

litchi08
Obrázek uživatele litchi08
Offline
Viděn(a): 7 let 2 měsíců zpět
Registrace: 24.4.2013
Tak po 4 koupelích a 2

Tak po 4 koupelích a 2 návštěvách veteriny demodex ustupuje. Plešky začínají zarůstat a seškrab byl taky negativní tak snad se podařilo a na další kontrole se to potvrdí. Jen bych potřeboval poradit nějaký doplněk stravy na posílení imunity pro štěňata. Veterinářka říkala, že by to neměl být přímo multivitamín ať není přemineralizovaná a že je zatím zbytečné kupovat přímo veterinární přípravky. Tak pokud máte někdo zkušenost z nějakým přípravkem budu rád za každý Tip.