baští dřevo

23 příspěvků / 0 nových
Poslední
Aylin
Obrázek uživatele Aylin
Offline
Viděn(a): 4 roky 3 měsíců zpět
Registrace: 11.11.2010
Aylin taky baští klacíky.

Aylin taky baští klacíky. něco rozdrtí a upadne jí, ale část jich určitě taky sní. dnes dokonce u tety snědla kousek vařečky, co dostala na hraní. mě spíš trápí, že baští kamínky (i 1,5-2cm velký) a pak párkrát už je i vyzvracela. když vim, že zrovna nějaký baští, tak se jí ho snažim vzít s tím, že jí řikám, že nesmí, takže spolu často bojujem, ale všechny taky neuhlídám.. jde to nějak odnaučit?

Jana a Aylin

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Je naprosto normální, že

Je naprosto normální, že štěňata venku sbírají vše co najdou a klacky, kamínky apd. jsou ještě dobrý..horší jsou vyhozený kosti, shnílé jídlo apd. jak to občas vídávám...

Triny byla to samé, pořád něco v té papule měla a ono to v tomhle věku moc nemá smysl nějak jí za to trestat apd. obvzlášť , když se jedná o labradora, který má nošení a braní věcí do huby v sobě...proto jsme to řešili tak, že když něco našla, tak jsem v klidu došla k ní a se slovem fuj, nebo ne jí to vzala a dál si toho nevšímala...chce to velkou trpělivost a u nás to třeba trvalo hodně dlouho, než tohle období přešlo, ale ono to přejde, jen vytrvat a pořád vyndávat:o) Teď momentálně vám nic jiného nezbyde:o)) A nemyslete si, že neví, že by to neměla dělat..jen je to nutkání prostě moc velké a hlavně přirozené..chce to čas:o)

Stránky