Antikoncepce a zkušenosti s ni

11 příspěvků / 0 nových
Poslední
Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
Antikoncepce a zkušenosti s ni

Ahoj všichni, rada bych se zeptala jestli někdo nemáte zkušenost se psi antikoncepci. Pry je jako čip pod kůži a pro feny i psy, u psu snad i reguluje agresivní chování. Mám párek a rada bych zabránila nechtenemu nakryti, kastraci v zadnem případe nechci.

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
Ano existuje to, je to cip,

Ano existuje to, je to cip, ktory ma ucinnost cca pol roka alebo trochu dlhsie, jeden nas veterinar mi o tom rozpraval lebo som sa na to asi pred rokom  pytala. Jedna pani chovatelka, ze vraj klientka z ciech to pouziva dlhodobo, neviem co to bolo za stanicu, len ze to boli vacsie psy . Ze vraj je s tym spokojna. Ale otazne je co to z dlhodobeho hladiska dokaze narobit... Ja som sa informovala, lebo som tiez chcela parik a viem ze by som to asi neustrazila. Tak som sa rozhodla ze druhy psik bude tiez on, nie ona... A este jedno mi povedal, samozrejme to treba riesit v predstihu, nastup ucinku nie je za par hodin ale dni az tyzdnov. 

 

Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
My jsme měli první fenecku a

My jsme měli první fenecku a druhou chtěli taky, ale tak nějak se to schumelilo a máme parecek, jsou skvělí oba a každy jinak :) Mája je chytrá sibalka, dáma a provokaterka, Šavík je dobrák, flegmatik a s nadhledem blahoskloně nechá se zlobit, dokud se nenastve :D oběma je 5,5 mesice a myslím, ze tak za 2 mesice to budu muset řešit. Netuším jestli v 7 měsících budou vědet co a jak, když jsou porad spolu.

Mája a Šavi :)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Znam psa, ktery tuhle

Znam psa, ktery tuhle docasnou "kastraci" dostava, jakmile zacne na jare delat bugr z fen. Majitele nechteji kastraci (panicek Jsem něžný), pejsek doma panuje, ale po tomhle se uklidni jak vuci fenam, tak vuci majitelum. U fen nevim. Asi bych to nedavala v takhle mladym veku.

veronika & retrívři v útulcích

 

Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
jj chtěla bych první hárání

jj chtěla bych první hárání nechat projít normálně, ale nevím jak to udělám, když jsou pořád spolu, myslíze, že v 7 nebo 8 měsících už by to zvládli?

Mája a Šavi :)

Jackey
Obrázek uživatele Jackey
Offline
Viděn(a): 7 let 1 měsíc zpět
Registrace: 2.5.2007
Rozhodně by to zvládli o tom

Rozhodně by to zvládli o tom není pochyb! Já teda tyhle hormonální přípravky nemám ráda, protože to dělá hroznou paseku v organismu psa..není to jako lidská antikoncepce a feny po jejich užívání mívají záněty dělohy a další různé komplikace. Já jsem určitě pro kastraci, ale ani ta a ani hormonální antikoncepce se nedoporučuje v takhle nízkém věku. Budete je aspoň první dvě hárání muset od sebe oddělit a hlídat.

Kristý
Obrázek uživatele Kristý
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 22.7.2012
Zdravím:-) No tak my jsme u

Zdravím:-) No tak my jsme u naší veterinářky taky dostali kladný posudek na antikoncepci. Nicméně začli kožní problémy a veterinářka s tím nedělala nic, takže jsem změnila veterináře a ten mi řekl, že taková antikoncepce se má u psů používat jen v krajním případě například když jedete na dovolenou a ne na každé hárání. Naše fena chvíli po té měla zánět dělohy a proto jsme šli raději na kastraci. Vet. řikal že to mohl být následek té antikoncepce.:-( Navíc kožní problémy začali až po aplikaci antikoncepce a doteď (už je to přes rok a půl) i když jsme léčení nevymizeli. Takže za mě nedoporučuji :-(

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Upřímně ani dovolenou neberu

Upřímně ani dovolenou neberu jako krajní případ.... antikoncepce pro fenu je snad největší hnus co existuje, pokud člověka hárání obtěžuje má si koupit psa, nebo fenu vykastrovat, než jí takto devastovat organismus....

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Mailou
Obrázek uživatele Mailou
Offline
Viděn(a): 7 let 6 dnů zpět
Registrace: 17.9.2012
Už jsem to zjistila, tak ta

Už jsem to zjistila, tak ta antikoncepce o kterou jsem měla zájem:

 Jedná se o Suprelorin. Je určený pro psy a je to vstřelovaný čip pod kůži. Vedlejší účinky nemá a účinek trvá cca 6 měsíců. To co se psalo v příspěvcích výše jsou protihárací injekce pro feny a to kvůli velkým vedlejším účinkům nechci.

Mája a Šavi :)

Vanda
Obrázek uživatele Vanda
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 7.10.2007
To používá i kamardáka ve své

To používá i kamardáka ve své CHS u psa už několik let, má doma psa a čtyři fenky a pes je absolutně v poho. Holek si i v době hárání vůbec nevšmá, normálně baští, nevyšiluje. Je mu 9 let a je absolutně zdravý.

Vanda, Dárlý a Asset

 

Kristý
Obrázek uživatele Kristý
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 22.7.2012
Veves: Já taky dovolenou

Veves: Já taky dovolenou neberu jako krajní případ, to jsou slova veterináře, jen je opakuji. Já jsem si měla předtím, než jsem to udělala zjistit víc informací a nevěřit své nyní už bývalé veterinářce. Kdybych to udělala nikdy bych tohle Magie nedala, proto taky píšu negativní reakci na antikoncepci. Mě ani hárání neobtěžovalo, spíše fenku, které bylo celý den zle, protože kalhotky i s vložkou během minuty mé nepozornosti snědla a poté jí nebylo dobře.