Vařená dieta - množství

6 příspěvků / 0 nových
Poslední
pysklatko
Obrázek uživatele pysklatko
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 28.1.2008
Vařená dieta - množství

Ahojky,

chtěla bych se zeptat. Můj labrador má teď nějaké trávicí problémy a dostal nařízenou dietu - vařené kuře s rýží. Myslela jsem že to bude za dva dny pryč, ale bobek se pořád neupravil. Bohužel vždycky jsem krmila granulemi a tak nemám moc představu o množství vařené stravy. Mohl by mi prosím někdo poradit kolik gramů masa a kolik gramů přílohy na den pro 35 kg psa. Mám totiž pocit, že má pořád hlad.

 

Za odpověď moc děkuji:)

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
urcite mu treba jedlo

urcite mu treba jedlo rozdelit dva alebo najlepsie tri krat. Ja by som kludne dala name jednu davku 250 am 300 g ryze a nejake kuracie masko .

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Rýže je "hladové" jídlo - má

Rýže je "hladové" jídlo - má vysoký glykemický index, což v podstatě znamená, že je po ní hodně brzo hlad. Osobně bych snížila množství rýže a přidala masa a zeleniny - vhodný poměr by mohl být například 50% masa, 25% rýže a 25% mrkve.

 

Já krmím masem a dávám dvakrát denně cca 200-250g masa, plus zeleninu (nedávám obilné přílohy). Ale tohle je množství, které sedí mojí fence, rozhodně žádný univerzální návod.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

Beenee
Obrázek uživatele Beenee
Offline
Viděn(a): 4 roky 10 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
Univerzální návod není, ale

Univerzální návod není, ale jak píše Efka, tak rýže se velmi rychle tráví. Já dávám ze začátku i 5x denně napřed po troškách třeba jen dvě lžíce a pak přidávám víc a víc. Když obětuješ jednu dávku granulí a necháš je ve vodě naboptnat (nevím, čím krmíš, jestli Charlieho granule boptnají), tak zjistíš objem, kolik mu můžeš dát nejvíc v jedné dávce rýže s masem. Pozor, rýže je myslím těžší než granule, takže ať je v naprostém klidu po jídle.

 

Jen pro celistvost informace. Rýži opravdu naprosto rozvařit na padrť a maso je spíše na ochucení (není tam potřeba), aby to pes žral. Dobré je přidat opět naprosto rozvařenou mrkev (já ji nastrouhám a pak rozvařím na kaši). Nevím, z čeho pramení trávící problémy, ale jakmile rýže nezabírá do dvou dnů, tak je to potíž. Kdyby měla dieta trvat déle, tak by bylo dobré se poradit s veterinářem a třeba rýži vyměnit za nějaké dietní granule. Rýže a kuřecí maso psovi výživově nic nedávají.  

 

Lenka, Danny a Kip z Brna

lucifer
Obrázek uživatele lucifer
Offline
Viděn(a): 6 let 4 měsíců zpět
Registrace: 6.10.2010
Takto som to myslela, najprv

Takto som to myslela, najprv viac ryze, potom pridavat masko a zeleninku. Osobne mam skusenost s bravcovou hlavou, ked pets hnackoval 4 az 5 dni a neslo to zastavit, As an 3 den u veterinara. Dufam ze to dieta vyriesi...

 

pysklatko
Obrázek uživatele pysklatko
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 28.1.2008
Samozřejmě jsem dávky nejdřív

Samozřejmě jsem dávky nejdřív rozdělila do několika malých a dávala je v průběhu dne. Charlie žere rýži hrozně rád, takže bych tam maso dávat nemusela. Ale bylo před svátkama, měla jsem jet k našim a tak jsem radši zašla na veterinu a s veterinářkou se poradila. Ta mi doporučila rýži a kuřecí. Jen mě nenapadlo se zeptat na množství. A on se pořád tvářil tak hrozně hladově :( A jak to tu čtu, tak jsem mu dávala málo. Ale už je bobek dobrý a  dneska strávil i granule. Takže ok. Příště už budu zase chytřejší. Děkuji za rady.

Kačenka a Charlie (*25.11.2007)

Lubník a Brno