pedigree

24 příspěvků / 0 nových
Poslední
Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Teda, nezlob se na mě, jsou

Teda, nezlob se na mě, jsou to JEN granule a je to JEN pes Nechápu. Já dám za granule pro 3 psy měsíčně 3 tisíce, pro jednoho to tedy, myslím, ani nestojí za řeč. Raději si připlať za granule, než budeš muset připlácet za veterináře. My dali loni za x vyšetření kolem 10 tisíc a dnes jedeme s dalším problémem, pak ti tady můžu naspat, kolik to stálo.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

Bailiška
Obrázek uživatele Bailiška
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 19.5.2009
Krmit štěně chemicky

Krmit štěně chemicky obarvenými a ovoněnými odpadky - nic jiného to není - je přinejmenším nerozumné. Psa budete mít doma dalších dvanáct let a následky špatného krmení v tomto věku si ponese celý život. Aby se vám ten ušetřený pytel granulí v budoucnu neprodražil. Pak si každý stěžuje, že má pes prošláplé packy, je celý hrbatý a vyčouhlý, alergický úplně na všechno, rozhozené trávení. Pedigree nasypte vránám a kupte mu aspoň tu Acanu. Nic jiného vám tu nikdo neřekne, protože je to jediná dobrá rada. Co uděláte, až bude mít pes problémy a ošetření bude za tisíce, šoupnete ho do útulku?

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Myslím, že nemá smysl

Myslím, že nemá smysl slečně/paní cokoli dál radit. Názor má jasný, však jde jen o psa, ne? Do toho se "zbytečné" prachy navíc přeci necpou. Jistě i sám pes stál pár korun, tak se v případě, že zdechne pořídí nový pes. No problem.

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Vše tady již bylo řečeno,

Vše tady již bylo řečeno, každý z nás by pytel vyhodil a koupil něco kvalitnějšího.

Chápu, že jste granule koupila v dobré víře, že jsou kvalitní, zde jste se zeptala na názor, ale názory nejste schopna akceptovat, to je velmi smutné, především pro Vašeho psa.

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Agamia, granule by ale neměly

Agamia, granule by ale neměly být "doplněk" stravy, ale tím hlavním a nejdůležitějším v jídelníčku psa. Co je platné, když mu přidáváš maso nebo zeleninu do nekvalitních, a hlavně přechemizovaných granulí, které trávení psa zatěžují a do organismu se pak ukládá samé svinstvo. Jak psala VeVes, teď to na psovi nepoznáš, ale v průběhu let se to střádá, zanáší do svalů, kloubů, jater, ledvin... Což jsou výborné startovací podmínky pro nádory, metabolické poruchy, genetické změny apod. Je to stejné jako u lidí, proč myslíš, že se pomalu vracíme k potravinám bez konzervantů a umělých barviv? K čerstvému mléku místo UHT krabicím, k čerstvým sýrům místo taveninám?

Já osobně bych to Pedigree už nezkrmovala, ale co nejdřív bych koupila tu Acanu, pokud jsi k ní rozhodnutá. Ono těch granulí je spousta druhů, v různých cenových relacích a dá se vybrat určitě něco kvalitnějšího než Pedigree.

Je mi jasné, že spousta lidí na tu reklamu nalítne a v dobré víře, že dělá pro svého psa to nejlepší, to koupí. No, tak ses od dosti lidí dozvěděla, na co ses ptala, přeber si to, a já věřím, že se rozhodneš správně.Mrk

Lída + Rita (*1.4. 2013)

veronika
Obrázek uživatele veronika
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Registrace: 12.4.2007
podle mě se to tady řeší a

podle mě se to tady řeší a bere moc vážně, však jsou to "jen" granule a určitě neumře

 

Vidim to stejne, a i kdyz ja bych bezprizorni pytel pedigree jistojiste vyhodila (nechtej ho ani v utulkach - i z toho je jasny, co je to za humus), tak dokazu pochopit, ze kdyz uz je pytel doma, tak se hold zkrmi. Zvlast kdyz k tomu krmite i maso a atd. Urcite uz vite, ze maso a granule dohromady je hruza a kazdy se travi jinak a bla bla bla, ale ja si myslim, ze pokud jde jen o jeden pytel a zaroven s tim bude dostavat neco solidniho (maso), tak se toho zas tak moc nestane. Ony ty slinivky a alergie vylitliy nejen s granulema, ale "podepsala" se na tom i lepsi veterinarni pece o psy a zmena jejich "statusu", kdy to nejsou boudaci na retezu, kteri byli kazdymu fuk. Vsechny granule sou "neprirozeny", takze ja bych puvod zdravotnich psich obtizi hledala i tady. Jedno pedigreecko zkrmte, pokud to jinak nejde treba skrz finance, a pak uz kupte neco lepsiho.

Za par let bude to obecny povedomi zase trochu jinde, a vsichni se zas budou chytat za hlavu, cim to krmili a kdyby vedeli.. Lidi se taky nestravujou a nezijou 100% zdrave (cola, chipsy, hranolky, cigara, alkohol), a to zijou 8x dyl. Neresila bych jeden pytel.

veronika & retrívři v útulcích

 

agamia
Obrázek uživatele agamia
Offline
Viděn(a): 6 let 2 měsíců zpět
Registrace: 9.2.2012
veronika: ano vystihla jste

veronika: ano vystihla jste to uplně přesně! Jeden pytel jí nezabije a pak koupím něco lepšího, to je jasný :-) a přesně tak lidi taky nejí jen to nejzdravější ikdyž by měli :-))

Boo
Obrázek uživatele Boo
Offline
Viděn(a): 1 rok 10 měsíců zpět
Registrace: 3.8.2011
Je to každého názor,ale i

Je to každého názor,ale i kdyby mi to někdo dával zadarmo,tak bych tyhle reklamní granule vyhazovala ve velkém. Ale jak říkám - každého názor. U mě je na prvním místě můj pes. Takže já klidně budu měsíc o suchých rohlících,ale moje zlato dostane to nejlepší. SmÄ›ju se

Eliška & Boo (29.5.2011), Karviná

 

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
Doporučuji najít si čas a

Doporučuji najít si čas a přečíst:

 

http://www.jakkrmit.cz/fakta-a-myty-o-krmivech/

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

jana33
Obrázek uživatele jana33
Offline
Viděn(a): 4 roky 2 měsíců zpět
Registrace: 14.5.2007
A co udělat kompromis,

A co udělat kompromis, Pedigree zkrmit jako pamlsky na odměńování a k "hlavnímu" krmení koupit třeba tu Acanu?

Jana a smečka

Stránky