Granule, které mému psovi "nesedly"

34 příspěvků / 0 nových
Poslední
Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Granule, které mému psovi "nesedly"

Téma pro negativní zkušenosti s určitou značkou granulí

Elizabeth
Obrázek uživatele Elizabeth
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 17.4.2008
Tak bohužel - ač je to jinak

Tak bohužel - ač je to jinak velice kvalitní značka, tak mému psovi absolutně nesedly granule First Mate Fish and Potato.

A jako mimi tak měl Imagine a to byla taky katastrofa - oproti Imagine, zlatý FM...

Zuzka a Chandler (8.3.2008) Brno + Brno - venkov

lawooda
Obrázek uživatele lawooda
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 31.7.2009
Nám zase vůbec nesedl Pro

Nám zase vůbec nesedl Pro plan.Hitch měl řídkej bobek a neměl moc hezkou srst.

Irča a Hitch

Teplice

jc
Obrázek uživatele jc
Offline
Viděn(a): 5 dnů 1 hodina zpět
Admin
Registrace: 6.2.2008
Kdyztak piste i jak dlouho

Kdyztak piste i jak dlouho jste krmili. Mi prijde ze to nekdy dost trva nez se s tim pes srovna (pokud je to vetsi zmena).

Honza, Irena a Fox (*25.1.2017)

lawooda
Obrázek uživatele lawooda
Offline
Viděn(a): 5 let 7 měsíců zpět
Registrace: 31.7.2009
Větší změna to asi

Větší změna to asi byla,protože u lidí od kterých jsme si ho kupovali,byl na vařený stravě.Každopádně Pro planem jsme krmili zhruba 5 měsíců.

Irča a Hitch

Teplice

Ewiczka
Obrázek uživatele Ewiczka
Offline
Viděn(a): 2 roky 11 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 27.10.2007
Denda byl odmalička na

Denda byl odmalička na Eukanubě SmĂ­ch asi tak do 2 a půl roku, myslela jsem, jak mu to sedí, ale když ho vidím teď, tak je to jak nebe a dudy, byl celý "zahnědlý", ale jinak všechno OK. Pak jsem přešla na Royal, který mi kdosi doporučil, no to byla tragédie, na tom byl Deni 3 měsíce a měl nekvalitní srst, bobek. Tak jsem se rozhodla vyzkoušet tehdy novinku First Mate a ten nám sedí doteď, pokud nebudu muset, nezměním.

Petula
Obrázek uživatele Petula
Offline
Viděn(a): 9 let 1 měsíc zpět
Registrace: 24.3.2009
Smokie byla do 5měsíců na

Smokie byla do 5měsíců na ProPlanu (kuřecí pro štěňata velkých plemen), neustále se drbala a srst měla matnou. Pak nastalo období zkoušení - Nutram, Eukanuba, Chicopee a Happy Dog - ani jeno nevyhovovalo. Od 07/2009 Acana a velká spokojenost.

Peťula, SMOKIE  *18.9.2008 a FALCO *4.2.2010, Teplice

"Psi nejsou celým našim životem, ale díky nim je náš život úplný."

lištička11
Obrázek uživatele lištička11
Offline
Viděn(a): 6 let 8 měsíců zpět
Registrace: 28.10.2009
Alonso byl jako prcek na
Alonso byl jako prcek na Proplanu, už od chovatelky. My když jsme si ho přivezli domů, tak jsme koupily tak dva pytle, ale zjistili jsme, že to moc hltá až se tím dávil a škital, Byly zkrátka moc malý. No tak jsme přešli na Eukanubu. Tu měl až do 7 měsíců, ale taky mu po ní hnědlo bříško a i docela přibíral. Sice jsme dostávali príma dárečky, ale začali to i s každým dalším pytlem nějak vysokohorsky přirážet. Takže máme teďko 3 měsíce Acanu a zatím nevidím chybu.

Alonso 6.5.2009 a panička Lucie

Praha-východ

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Velice jsem zklamaná

Velice jsem zklamaná Eukanubou - Dermatosis (veterinární dieta), kterou Darča dostala kvůli častým problémům se srstí a nějakou, přesně nezjištěnou, alergickou reakcí (bleší kousnutí?, Alavis?), kdy mi začala silně opadávat a vylysávat. Napřed se zdálo, že je vše v naprostém pořádku, protože srst se jí krásně vylepšila, trávení bylo bez problému a odpad minimální. Od konce ledna jsem ale pozorovala postupný návrat  starých známých příznaků, jako je nadměrné línání, ztrátu lesku a hodně lupů. Známá kynoložka a chovatelka NO mě upozornila, že Dary línání není vlastně pravé línání, ale silná lámavost srsti, chlupy že jsou slabé, nekvalitní a lámou se. Až po nějaké době mi došlo, že jsem v prosinci ukončila přidávání oleje Dermanorm do granulí (tento olej je nabouchán omega-3 a omega-6 nenasyc. kyselinami) a v lednu již krmila granulemi s přídavkem běžného oleje. Během února se stav ještě zhoršil, takže jsem před týdnem koupila Roboran-H a rozhodla jsem se pro granule Arden Grande. Ty zatím posoudit nemohu, každopádně Roboran zabral výborně, takže jsem přesvědčena, že slavná a vety doporučovaná Eukanuba je chudá na živiny.Jsem rozzlobený A abych kupovala hodně drahou Eukanubu (10 kg za 1 500 Kč) a k tomu vitaminové přípravky, tak to teda nejsem blázen, ani finanční magnát... Jen doufám, že nové granule Darče sednou. Zatím krmím půl napůl, ale vše vypadá dobře. Tak uvidíme.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Vanda
Obrázek uživatele Vanda
Offline
Viděn(a): 6 let 11 měsíců zpět
Registrace: 7.10.2007
No vidíš Lído, a já mám Dárlý

No vidíš Lído, a já mám Dárlý na této dietě již více než pět let a troufnu si říct že zrovna mému psovi zachránila život a kdo Dárlý osobně zná ví i jak vypadá její srst. Takže spíše prostě hold jen Darče nesedla! AG jsem krmila Bree a zase pro nás to byla naprostá katastrofa a přitom věřím že jsou to kvalitní granulky u kterých spousta pejsků prospívá, takže asi tak Mrk

 

jo a já teda platím za 10 kilo 1320,-kč KoulĂ­m oÄŤima

Vanda, Dárlý a Asset

 

alohai
Obrázek uživatele alohai
Offline
Viděn(a): 4 roky 4 měsíců zpět
Registrace: 5.6.2008
Vando, věř mi, že už jsem z

Vando, věř mi, že už jsem z těch všech granulí nešťastná. Vím, že tím krmíš a že Dárlý prospívá, taky proto jsem věřila, že budou dobré i pro Daru. Po stránce stravitelnosti problémy nebyly, odpad byl opravdu minimální, ani jednou průjem, nic řídkého, žádné hleny, tohle jsem si moc chválila. Jen zase ta nešťastná srst... Pokud jí ty AG sednou, budu jí tak 2x týdně přidávat ten Roboran kvůli srsti a budu maximálně spokojená. Možná by stejnou službu udělala tahle kombinace s Eukanubou, ale přijde mi fakt hodně drahá. Pokud Daře AG sedět nebudou, tak pak už nevím... Holt bych se vrátila kvůli zažívání k Eukanubě a přidávala bych potravinové doplňky.

Lída + Rita (*1.4. 2013)

Stránky