pes ojíždí svůj pelíšek

Téměř každý večer náš pejsek Rocky (2 roky) ojíždí svůj pelech. Nejdřív z něj vydělá vnitří polšťář, zmuchlá si ho pod sebe, jeden roh si přidržuje zubama a začne "souložit" :-) Nevím jestli mu to máme zakazovat, nebo to ignorovat....ani nemůžeme vypátrat, jestli v okolí hárají fenky, ale vzhledem k tomu, že to trvá už delší dobu (asi 2 měsíce) tak hárání na to nejspíš nebude mít vliv. Vlastně nám to ani nevadí, spíš mi ho je i líto, ráda bych myšákovi dopřála ať si užije, ale štěňátka nechceme. Mysím že štěňátek je dost a přeplněných útulků ještě víc. Krom toho ke krytí jsem všude na netu našla jen poptávku po psech s PP (náš je bezpapírák). Máme sice nádherného zdravého svalnatého psa, ale papíry v tomto hrají asi velkou roli, což chápu. Děkuji za jakoukoliv radu či Váš názor.

Efka
Obrázek uživatele Efka
Offline
Viděn(a): 6 let 9 měsíců zpět
Registrace: 26.8.2009
Co se týče ojíždění pelíšku:

Co se týče ojíždění pelíšku: jestli vám to nevadí, tak ignorujte, jestli vám to vadí, tak zakazujte či přesměrujte na jinou činnost. Záleží jen na osobním vkusu. Jinak to ani nemusí souviset s hárajícími fenkami v okolí. Můj pes i fenka oba občas nakrývají plyšáky už odmalinka, od štěňátek - u obou je to jen projev přemíry radosti, rozjásanosti, přebytečné energie.

 

Ad krytí: nejde jen o nějaké "papíry". Že je pes svalnatý a na pohled zdravý, ještě nemusí znamenat, že nese kvalitní geny, které by měl předat na potomstvo. Má váš pes rentgen kyčlí a loktů, vyšetření očí, genetický test na PRA a EIC? Pokud ne, tak i když je sám zdravý, je tu riziko, že by mohl mít nemocná štěňata. Navíc přesně jak píšete - psů je všude strašně moc, útulky jsou přeplněné. Jsem toho názoru, že množit by se měli jen skutečně vynikající, nadprůměrní jedinci. Můj pes i fenka jsou oba s PP a ani jeden z nich štěňata mít nikdy nebude.

 

 

 

Eva, Baysha (* 12. 5. 2010) a Brego (* 29. 11. 2012)

VeVes
Obrázek uživatele VeVes
Offline
Viděn(a): 4 roky 8 měsíců zpět
Moderátor
Registrace: 18.5.2007
A ještě nepadlo, že řešit

A ještě nepadlo, že řešit přemíru sexuálního aptetitu u psa nakrytím feny je obrovský omyl, nevyřeší se nic a naopak se psova chuť na fenky prohloubí. 

Verča a Aisha (9.1. 2006), Praha
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal." (Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry) 

Alča
Obrázek uživatele Alča
Offline
Viděn(a): 1 měsíc 2 týdny zpět
Registrace: 9.4.2007
Přesně tak. Myslet si, že

Přesně tak. Myslet si, že když psovi dopřeju, tak že toho na čas nechá, je předsudek, který se kdovíproč, traduje mezi lidmi snad odjakživa. Aspoň to stále slýchávám z různých stran. Náš první pes, který se dožil 15ti let, nikdy nekryl a žádné trauma to na něm nezanechalo.

Alena + Juli, Nelly, Sára †2.7.2017, Maggie †23.2.2016, Rommy †12.4.2011

lenkan
Obrázek uživatele lenkan
Offline
Viděn(a): 5 let 12 měsíců zpět
Registrace: 27.10.2012
Děkuji za reakce. Ke krytí ho

Děkuji za reakce. Ke krytí ho dávat nebudeme a pelíšek at si obskakuje dál. Vlastně to sám omezil :-)